Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοβουλία πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο της Πέλλας

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΔΕΣΣΑΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Η αναμφισβήτητα μεγάλη πληρότητα των συρμών της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας διαψεύδει κατηγορηματικά την πολιτική ηγεσία του τότε υπουργείου-Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων- που πριν από δύο χρόνια την κατήργησε με το πρόσχημα ότι ήταν ζημιογόνος ενώ στην πραγματικότητα ήταν κερδοφόρα.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ» με τη βεβαιότητα ότι ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πως η πραγματική ανάπτυξη προϋποθέτει τον εκσυγχρονισμό του αλλά και την παραμονή της ιδιοκτησίας του στο ελληνικό κράτος μακριά από τα πλοκάμια των «επενδυτών» και των ιδιωτικοποιήσεων, σε πείσμα των καιρών, διεκδικεί:

-Μείωση του κόστους των εισιτηρίων ώστε το τρένο να γίνει ακόμη πιο προσιτό στους δοκιμαζόμενους από τη λεηλασία πολίτες και πιο ανταγωνιστικό προς το ΙΧ .

-Πύκνωση των δρομολογίων εξπρές από και προς τη Θεσσαλονίκη καθώς και των άμεσων ανταποκρίσεων στο ΠΛΑΤΥ με προορισμό την Αθήνα

-Άμεση επιστροφή των συρμών τύπου RAIL BUS που το 2004 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «έκλεψε» με το έτσι θέλω και τους μετέφερε στην Αθήνα «για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων» .

-Άξιοποίηση της «Μελέτης Σκοπιμότητας του Προαστιακού Περιφερειακού Σιδηρόδρομου Θες/νίκης» που εκπονήθηκε το Μάιο του 2008 για την προαστιακή σιδηροδρομική ηλεκτροκίνητη σύνδεση Θεσ/νίκης-Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών αλλά και την επέκτασή της προς την Αριδαία.

Η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο σιδηρόδρομο κατά την ενημερωτική σύσκεψη που διοργάνωσε πρόσφατα η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με θέμα τα «μεγάλα έργα» και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό καταδεικνύει από τη μια την έλλειψη φαντασίας των αυτοδιοικητικών «αναπτυξιολόγων» και τον πολιτικάντικο καιροσκοπισμό των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων από την άλλη.

Οι βουλευτές του νομού Πέλλας (Τζαμτζής, Τζάκρη) που κατά τη διετία 2007-2009 διαγκωνίζονταν για το πατρονάρισμα του «προαστιακού σιδηρόδρομου», τότε που το θέμα «πουλούσε», τώρα τηρούν σιγή ιχθύος.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ» που, στο παρελθόν ανέδειξε το ζήτημα της προαστιακής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών υπόσχεται να συνεχίσει τη δράση της για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου και την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News