Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Απεργία των Γιατρών

Οι γιατροί διεκδικούν τον σεβασμό στο λειτούργημα του ιατρού και στην περίθαλψη του ασφαλισμένου

Πανελλαδική απεργία στις 17 Ιανουαρίου έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές των δαπανών υγείας, που οδηγούν, όπως αναφέρει, «σε υποβάθμιση όλων των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τους ιατρούς σε οικονομική καχεξία και τους ασφαλισμένους σε εξασθένιση των παροχών τους και αδυναμία πρόσβασης και λήψης στοιχειώδους περίθαλψης».

Ο ΠΙΣ εκφράζει την αγωνία του για τα όρια αντοχής του συστήματος υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού, κάνοντας λόγο για «κίνδυνο κατάρρευσης». Σημειώνει ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς, τα νοσοκομεία αποδιοργανώνονται με την κατάργηση - συγχώνευση νοσοκομείων, τμημάτων και μονάδων και τη μείωση θέσεων του προσωπικού, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ έχουν αποδυναμωθεί, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την ασκούμενη πολιτική και το μικρό και μεσαίο ιδιωτικό ιατρείο κλείνει.

Οι γιατροί διεκδικούν τον σεβασμό στο λειτούργημα του ιατρού και στην περίθαλψη του ασφαλισμένου αναφέρει ο ΠΙΣ, καλώντας τις Ομοσπονδίες του χώρου να εκφράσουν μαζικά την διαμαρτυρία τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η υποβάθμιση της υγείας μέσα από αυτή την πολιτική οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και σε ενδυνάμωση της ανθρωπιστικής κρίσης».

---
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News