Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Παραπομπή σε δίκη ζητά ο Εισαγγελέας Εφετών για τον Τσοχατζόπουλο

Ζητά την παραπομπή των 20 από τους 21 κατηγορουμένους

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζητά ο Εισαγγελέας Εφετών Π.Καραγιάννης, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, όπως προτείνει επίσης για τους 20 από τους 21 κατηγορουμένους συνολικά, σχετικά την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού.

Ο Εισαγγελέας Εφετών αποφαίνεται στην πρόταση 350 σελίδων ότι πρέπει να δικαστούν για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μαζί με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και την πρώην σύζυγό του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου. Ζητά να παρεπεμφθούν επίσης σε δίκη οι...



...Νίκος Ζήγρας εξάδελφος του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών «δεξί του χέρι», Γιάννης Σμπώκος, πρώην γγ Εξοπλισμών, Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια, Γιώργος Σαχπατζίδης κ.α.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αποδέχεται τα όσα περιλαμβάνονται στο πόρισμα των εισαγγελέων κ. Σίσκου και Κυβέλου για το λεγόμενο «μαύρο πολιτικό χρήμα» του κ. Τσοχατζόπουλου και για τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό να αποκρύπτει χρήματα από δωροδοκίες, τις οποίες κατηγορείται ότι έλαβε ως υπουργός Άμυνας για την επιλογή οπλικών συστημάτων.

Για την οριστική παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα.

---
Πηγή: star.gr

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News