Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σάλος από τη «γκάφα» Βενιζέλου ότι κατέχει αμυντικά σχέδια

«Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;»

Την έντονη αντίδραση βουλευτών του Κοινοβουλίου προκάλεσε η τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου χθες βράδυ στη Βουλή, ότι έχει φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας.

«Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκαλώντας σάλο στο ελληνικό κοινοβούλιο. "Έχω άτυπα ψηφιακά αντίγραφα του υπουργείου Αμύνης. Δεν έχω το αντίγραφο του αμυντικού δόγματος που εισηγήθηκα στο ΚΥΣΕΑ; Δεν παίρνω τώρα ως αρχηγός κόμματος τα εμπιστευτικά σημειώματα του ΥΠΕΞ; Τι παραπάνω ήταν το άτυπο ψηφιακό αντίγραφο μιας λίστας που ερευνούσε το ΣΔΟΕ μεταξύ όλων των άλλων;" ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Η φράση αυτή του κ. Βενιζέλου χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «γκάφα» ενώ τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το σχόλιο του κ. Βενιζέλου. Μάλιστα όταν ακούστηκε από τα κάτω έδρανα η ερώτηση τι τις έκανε τις φωτοτυπίες, εκείνος απάντησε πυροδοτώντας γέλια αλλά και αντιδράσεις: «Για να κάνω πραξικόπημα όταν ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ»…!

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ζήτησε να του πει αν εννοούσε αυτό που είπε καθώς όπως σημείωσε, είναι παράλογο να διαθέτει τέτοιου είδους σχέδια εφόσον έχει φύγει από το υπουργείο Άμυνας.

«Κρατάει αντίγραφο κρίσιμων ζητημάτων για την λειτουργία των αμυντικών σχεδίων της χώρας στο γραφείο του;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ειλικρινά αυτό που με ενοχλεί τόσο δεν είναι ότι παραδέχθηκε πως έχει στοιχεία φωτοτυπημένα της άμυνας, του αμυντικού χάρτη της χώρας αλλά ότι ενώ το έλεγε στη Βουλή από κάτω το κοινό χειροκροτούσε...»!

Να παρέμβουν οι Αρχές που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου, ζητά με ανακοίνωσή του ο Θεόδωρος Δρίτσας.

---
Πηγή: newsbomb.gr

3 σχόλια:

  1. Αυτά δεν είναι απλά "διαβαθμισμένα έγγραφα" όπως θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ο Βενιζέλος. Υπάρχει ειδική διαδικασία για την διανομή ΚΑΙ την φύλαξη τους. Ακόμα και το αντίγραφο του Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να είναι κλειδωμένο και προστατευμένο, πόσο μάλλον να το έχει ένας ΠΡΩΗΝ υπουργός στο σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ειναι κανας προδοτης γιατι να μην τα εχει.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News