Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ανησυχία για τη γρίπη - 12 θάνατοι στην Ελλάδα

Οι 10 θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Έντονη ανησυχία προκαλεί πλέον ακόμη καις τους ειδικούς το κύμα της γρίπης που έφθασε για τα καλά στην χώρα μας και ήδη καταγράφονται 12 θάνατοι.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί και στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς πια οι θάνατοι από τον ιό της γρίπης είναι 12 ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα θύματα ήταν νέοι χωρίς άλλα προβλήματα υγείας.

Ειδικότερα με βάση τις επίσημες καταγραφές του ΚΕΕΛΠΝΟ οι 12 θάνατοι που είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι ότι προέρχονται από γρίπη αφορούν και δύο άνδρες 34 και 38 ετών και μία γυναίκα 48 ετών.

Οι 10 θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου είχαν μεταφερθεί οι ασθενείς ενώ για δύο περιστατικά δε χρειάσθηκε καν νοσηλεία σε εντατική και πάρ’ αυτά ο ιός επέφερε το θάνατο.

Οι θάνατοι καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα ενώ στις 11 περιπτώσεις είχε χτυπήσει ο Η1Ν1 και σε μία περίπτωση ο ιός τύπου Β.

Στα 12 άτομα που έχασαν τη ζωή τους οι 7 είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό με κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Να σημειωθεί ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη το κύμα της γρίπης βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο του ενώ στην Ελλάδα εκτιμάται από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται έως και τα τέλη Μαρτίου.

---
Πηγή: iatropedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News