Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: 14χρονος μαθητής λέει πως όσοι δεν έχουν χαρτιά πρέπει να τρώνε ξύλο!

ΔΕΙΤΕ πως η «Χρυσή Αυγή» στρατολογεί μαθητές στα σχολεία

Το ότι η «Χρυσή Αυγή» στρατολογεί μαθητές στα σχολεία είναι γνωστό.

Πλέον όμως, οι ίδιοι μαθητές, βγαίνουν και μιλάνε για την εμπειρία τους, και το πώς προσεγγίστηκαν, αντιμετωπίζοντας τη «ΧΑ» ως μέσο εκφοβισμού αλλά και… μόδα.

Διαβάστε την περιγραφή του Δημήτρη, μαθητή Γ΄Λυκείου, που δηλώνει εθνικιστής και ενεργός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, βασικό μέλος, όπως λέει, της ομάδας Εθνικιστική Συσπείρωση Βορείων Προαστίων, στην οποία συμμετείχαν συνομήλικοί του, νεότεροι και 30άρηδες.

«Κάποτε ήταν μόδα η αναρχία. Απλά και μόνο για να πας κόντρα στο σύστημα. Έτσι και σήμερα υπάρχουν πολλοί νέοι που λένε ότι είναι εθνικιστές. Έρχονται με φούτερ του ελληνικού Στρατού ή με μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Ίσως το κάνουν και για τις κοπέλες».

Ο 15χρονος Αποστόλης από τη άλλη άκρη του Λεκανοπεδίου, στη Δυτική Αττική, λέει:

«Όποιον Πακιστανό βλέπουμε τον κυνηγάμε. Όσους λόγους έχει η Χρυσή Αυγή να το κάνει έχουμε και εμείς, Τον είχα δει να στέκεται σε εκείνη την κολόνα. Έτρεξα και έπεσα πάνω του μαζί με ένα άλλο παιδί και τον αρχίσαμε. Έχω χτυπήσει πολλούς. Δέκα, δεκαπέντε. Κάπου εκεί. Αν το μάθουν οι καθηγητές στο σχολείο λέω ψέματα ότι με προκάλεσαν».

Ακόμα πιο σοκαριστικό όμως, είναι ότι στις επιθέσεις συμμετέχουν και άλλα παιδιά. Μαθητές της Β' και της Γ' Γυμνασίου.

«Δεν είμαστε χρυσαυγίτες. Σαν χόμπι το έχουμε. Όποιος δεν έχει χαρτιά πρέπει να τρώει ξύλο» λέει ο 14χρονος Γιώργος.

Μέχρι και στο σημείο να… εκβιάζουν καθηγητές τους έχουν φτάσει πολλά από αυτά τα παιδιά:

«Χρησιμοποιούν το όνομα της Χρυσής Αυγής για να εκφοβίσουν. Το εκμεταλλεύονται. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να έχουν τον έλεγχο, να εποπτεύουν το σχολείο. Έχουν πει και σε καθηγητές "θα σε περιμένουμε έξω αν δεν μας βάλεις καλό βαθμό», μαρτυρά στέλεχος Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική.

Πως προσεγγίζονται οι έφηβοι από την Χρυσή Αυγή:

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης, ο οποίος επισκέφτηκε μόνος του τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όλοι ήταν φιλικοί μαζί του:

«Σε καλούν σε συγκεντρώσεις ή πορείες. Αν δουν ότι το λέει η ψυχή σου ή έχεις καλό σωματότυπο ή γνωρίζεις άτομα σε εφοδιάζουν με σημαίες. Σε δεύτερο βαθμό τσεκάρουν αν αξίζεις όταν γίνει κάποια φασαρία. Έτσι γίνεσαι μέλος. Η συνδρομή των 20 ευρώ είναι του απλού υποστηρικτή, το κάνει ο οποιοσδήποτε».

Πηγή: Τα Νέα

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News