Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ενοχος ο 71χρονος που πυροβόλησε αδέσποτο

Το ζωάκι έζησε αλλά έχασε το ένα μάτι του

Ένοχο έκρινε το το Αυτόφωρο Τιμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον 71χρονο, ο οποίος σκόρπισε τον πανικό την περασμένη Κυριακή πυροβολώντας εναντίον αδέσποτου!

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση ζώου, παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου και οπλοχρησία και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.300 ευρώ, ενώ ανέστειλε επί τριετία την ποινή...

Ο 71χρονος υποστήριξε ότι έχει δεχθεί αρκετές φορές επίθεση από αδέσποτα στην περιοχή του, ενώ η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης Γεωργία Στεφανάκη είπε ότι το ζώο σώθηκε μετά από τη φροντίδα κτηνιάτρου, αλλά έχασε το ένα μάτι του.

7 σχόλια:

  1. ΒΑΛΤΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΤΟ ΝΙΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ Ο ΣΤΡΙΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βαλτον να εχει αδεσποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαλαρωστε για την παρανομη οπλοκατοχη πηρε την ποινή , μη περνετε αερα αμεσως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος κάνεις. Για την κακοποίηση ήταν η μεγαλύτερη ποινή. Καλά του κάνανε του βρωμόγερου. Τώρα δεν θα το ξανακάνει!

      Διαγραφή
  4. η ποινη ηταν για την παρανομη οπλοχρησια και γιαυτο δικαστηκε στο τριμμελες πμημ/κειο,η ποινη που πρεπει να επιβλξθει για την κακοποιηση ακομα και για την θανατωση ζωου, ειναι ακομα πιο αυστηρη και ειναι διοικητικο προστιμο εως 30.000 ευρω συμφωνα με τον Ν 4039/2012,που το επιβαλλει η Δημοτικη Αστυνομια. Ετσι λοιπον φιλοι φιλοζωοι, αν θελετε να κανετε σωστα την δουλεια σας, να κανετε μηνυση για παραβαση καθηκοντος στον αρμοδιο του Δημου για τα αδεσποτα, ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "τον δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση ζώου, παράνομη οπλοκατοχή κλπ, κλπ" Αυτό ήταν το ποινικό πρόστιμο, όχι το διοικητικό. Διάβαζε καλύτερα.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News