Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Alexanderland στη Θεσσαλονίκη, στα πρότυπα της Disneyland

Τη ζωή, την πορεία και τις ιστορικές μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου φιλοδοξεί να "ζωντανέψει" η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου περιπέτειας στα πρότυπα της Disneyland.

Το όνομά του θα είναι Alexanderland και θα εξυπηρετεί τους στόχους της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής κατά τη σημερινή παρουσίαση των βασικών αξόνων δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαθητές και επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούν να επισκέπτονται μια περιοχή 300 στρεμμάτων για να παρακολουθήσουν ομοιώματα μαχών, προβολές οπτικοακουστικού υλικού, διαδραστικές παρουσιάσεις και εκθέσεις με πληροφοριακό υλικό.

Η Αντιπεριφέρεια θεωρεί δεδομένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ εξετάζει τρεις περιοχές που αποτελούν δημόσιες εκτάσεις (στην ανατολική και τη δυτική Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά) για την εγκατάσταση και τη λειτουργία της Alexanderland.

Για τις προθέσεις της Αντιπεριφέρειας ενημερώθηκε ήδη ομάδα επιστημόνων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με το οποίο θα επιδιωχθεί να συναφθεί προγραμματική σύμβαση. Στη συνέχεια, καθηγητές από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Οικονομικών αλλά και από την Πολυτεχνική Σχολή θα προχωρήσουν στην εκπόνηση της αντίστοιχης μελέτης, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα απευθυνθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές.

Πηγή: skai.gr

11 σχόλια:

  1. Επιτέλους. Μία πολύ ωραία πρόταση για την ανάδειξη του Μ. Αλεξάνδρου και της ιστορίας.
    Σε όλη την ευρώπη είναι γεμάτα τα μουσεία από την ελληνική ιστορία. Ας κάνουμε και εμείς αυτό που πρέπει για την προβολή όλων εκείνων που έχουν γράψει ιστορία. Πολύ ωραία ιδέα. Μακάρι να υλοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία πρότυπα θα δημιουργούν τα παιδιά. Μάχες και σκοτωμοί! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. esy Syriza kalitera na to vouloseis...
      na pas sta skopia an den s aresei

      Διαγραφή
    2. ελληναρα εσυ με τα greeklish!

      Διαγραφή
    3. enw esy pou den grafeis... kai les tis vlakeies eisai kaliteros...
      ta greeklish se peiraksan twra.. oxi to kompleks sou!!
      alla otan den exei na pei kaneis tpt vriskei ilithiotites
      pane stin plateia twn skopiwn..na sikwseis tin simaia twn skopiwn an den s aresei edw..
      emeis edw etsi eimaste.. ta tholo-aristera sou proodeutika ston syriza kai sto kke kai sti dimar

      Διαγραφή
    4. Πανέξυπνε 10:34 στα Σκόπια είναι ακόμα πιο πωρωμένοι με τον Μεγαλέξανδρο από σένα και γενικά σε κάθε χώρα έχει εθνικιστές και προγονόπληκτους σαν εσένα. Επομένως δε μου φταίει η Ελλάδα αλλά κάτι μισάνθρωποι σαν κι εσένα. Επίσης δεν έχω καμία σχέση με οποιοδήποτε κόμμα.

      Διαγραφή
    5. opws aneferes esy paneksipne.. gia protypa..
      an den einai protypo patriwtismou kai ethnikis yperifaneias o Megas Alexandros poios Ellinas einai?
      Opote ase tis mpourdes gia ta paidia.. giati apo tin poly proodo ta paidia mas den kseroun ti einai O Megas Alexandros kai den kseroun stoixeiwdei gegonota tis istorias mas..
      egw den milisa gia ethnikismo.. apla esy eisai ratsistis kai fasistas legontas tous allous fasistes.
      apo pote i agapi gia tin ellada egine xrysi augi kai fasismos kai misanthrwpismos?
      vouta tin glwssa sou sto myalo sou prwta kompleksara kai meta mila!!
      exoume varethei ta protypa repousi kai apopseis san tis dikes sou!!

      Διαγραφή
    6. esu 3:09 einai logiko sta skopia na einai poio pwrwmenoi gt dn exoun tipota apo istoria kai prospathoun na na klepsoun afth t megalou alexandrou !!!

      Διαγραφή
  3. ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΤΙΕΣ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙΑ ΓΥΕΩ ΓΥΡΩ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας σταθουμε σ αυτην την σωστη πρωτοβουλια και ας σταματησουμε να τρωγομαστε. Ειναι μια πολυ σωστη και ιδιαιτερη ενεργεια.Οι Σκοπιανοι μας εφαγαν στη στροφη. Ειναι ωρα να γινουμε πιο επιθετικοι. Αυτοι που κανουν τους πολυ πολιτισμενους και και κατηγορουν τους αλλους για εθνικισμο να πανε να ζησουν αλλου. Εξαλλου ολη η περιοχη των Σκοπιων Ελληνικα ηταν. Ας ερθουν μαζι μας να γινουμε ολοι Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο δίκαιο εχει ο Κλιντ Ίσγουντ! Πόσο δίκαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News