Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση για τους κτηνοτρόφους της Πέλλας

Πληρωμές βοοτρόφων και αιγοπροβατοτρόφων

Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής μετά από συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συγκεκριμένα με τον Αναπλ. Υπουργό κ. Χαρακόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημερώνει ότι η πληρωμή των βοοτρόφων και των αιγοπροβατοτρόφων των ορεινών περιοχών, θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων στο πλαίσιο του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009 και της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2012.

Οι κτηνοτρόφοι προβλέπεται να πάρουν:

1) Το ποιοτικό παρακράτημα σύμφωνα με το άρθρο 68, το οποίο υπολογίζεται:

Α) α) Για τους προβατοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: 3 Ευρώ ανά ζώο και επιπλέον 2 ευρώ, εφόσον τα ζώα είναι καταχωρημένα σε γενεαλογικά βιβλία. β) Για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους: 4 Ευρώ ανά ζώο.

Β) Για τους αγελαδοτρόφους κρεατοπαραγωγικής κατεύθυνσης: 100 Ευρώ ανά θηλάζουσα αγελάδα ή μοσχίδα (ηλικίας 16-24 μηνών) και 80 επιπλέον Ευρώ εάν τα ζώα είναι καταχωρημένα σε γενεαλογικά βιβλία.

2) Η αποζημίωση από το πρόγραμμα de minimis θα είναι 2,5 εκατ. Ευρώ προς τους κτηνοτρόφους.

3) Επιπλέον από το άρθρο 68 θα δοθούν στους κτηνοτρόφους 5 εκατ. Ευρώ για αγορά ζωοτροφών.

Το μέγιστο ποσό πληρωμής ανά εκμετάλλευση μέσω του de minimis, μπορεί να φτάσει τις 7.500 ευρώ.

Εμβολιασμός των βοοειδών με το εμβόλιο RB-51 και REV – 1 για την αντιμετώπιση της βρουκέλλωσης  

Μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις και συναντήσεις του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Τζαμτζή Ιορδάνη με την πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρακόπουλο και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο κ. Τζαμτζής ενημερώνει τους κτηνοτρόφους του Νομού Πέλλας ότι:

Ο Νομός Πέλλας θα ενταχθεί σε πρόγραμμα μαζί με τον Νομό Λάρισας, για τον εμβολιασμό των βοοειδών – όχι μόνο των ζώων ελεύθερας βοσκής αλλά και των σταυλισμένων - με τα εμβόλια RB-51 και REV-1 για την πρόληψη και εκρίζωση της βρουκέλλωσης των βοοειδών καθώς και την εκρίζωση της φυματίωσης των βοοειδών, όπως ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αποζημιώσεις και ενισχύσεις που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου το έτος 2012.  

Ακόμα, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι κτηνοτρόφοι μας είναι ότι στις επιλέξιμες δαπάνες της απόφασης περιλαμβάνονται:

Οι δαπάνες άμεσης και προσήκουσας αποζημίωσης στους εκτροφείς ζώων που αναγκάζονται να προβούν σε υποχρεωτική θανάτωση ή σφαγή των ζώων τους, με απόφαση της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για την αποτροπή επέκτασης λοιμωδών νοσημάτων που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα.

Άμεση και προσήκουσα αποζημίωση σημαίνει:
Καταβολή εντός 60 ημερών από την θανάτωση – σφαγή των ζώων, αποζημίωση η οποία αντιστοιχεί στην αγοραία αξία.

Αγοραία αξία σημαίνει:
Η τιμή την οποία θα πρέπει κανονικά να εισπράξει ο ιδιοκτήτης του ζώου αμέσως πριν μολυνθεί ή θανατωθεί, λαμβανομένων υπόψη της ικανότητας, της ποιότητας και της ηλικίας τους.

Τέλος, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:
Πριν ξεκινήσουν θανάτωση ή σφαγή ζώων πρέπει να υποβάλλουν δήλωση ΟΣΔΕ. Είναι πολύ σημαντικό διότι κινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν.

1 σχόλιο:

  1. μας σφαζουν τα ζωα!ξυπνηστε επιτελους απο αυτην την χουντα που ζουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News