Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αλμωπία: Ένας απέραντος κουταβότοπος

Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει, ας καλέσει στο 6974711945

Αμετανόητοι οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που γίνονται η αιτία για την αύξηση των αδέσποτων ζώων!

Και για ακόμη μία φορά, η Αλμωπία μετατρέπεται σε έναν απέραντο κουταβότοπο… Καθημερινές είναι οι καταγγελίες στον φιλοζωικό σύλλογο Αριδαίας για κουτάβια πεταμένα από ανεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων, που δεν εννοούν να στειρώσουν τα ζώα τους, τα αφήνουν να ζευγαρώνουν, να ταλαιπωρούνται από αλεπάλληλες γέννες και στο τέλος να παίρνουν τα ανεπιθύμητα κουτάβια και να τα αφήνουν όπου βρούνε. Χωρίς να σκεφτούν ότι στην ουσία τα καταδικάζουν σε έναν αργό θάνατο, αφού δεν είναι ικανά να επιβιώσουν από μόνα τους. Και χωρίς φυσικά να υπολογίσουν ότι φορτώνουν σε μια ολόκληρη κοινωνία το δικό τους αποκλειστικά πρόβλημα και την δική τους ευθύνη!

Τα κουτάβια της φωτογραφίας εντόπισε μία φιλόζωη έξω από τον Μεγαπλάτανο Αριδαίας στον δρόμο προς τους Σαρακηνούς και κοντά στο ποτάμι. Είναι πολύ αδύνατα, σχεδόν σκελετωμένα. Κάνουμε έκκληση για σπίτι φιλοξενίας! Ανοίξτε το σπίτι σας και βοηθήστε αυτά τα αθώα ζώα! Δεν είναι σκουπίδια και δεν θα επιζήσουν μόνα τους σε εκείνο το μέρος!

Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει, ας καλέσει στο 6974711945.

Δείτε τα:



 

27 σχόλια:

  1. και που είσαι ακόμα.Μπορουμε να γεμισουμε καθε δρομο καθε γειτονια καθε αυλή καθε μπαλκόνι κα΄θε χωράφι με αδέσποτα.Γιατί έτσι αρέσει σε καποιους φιλόζωους.Ολοι μαζί να γινουμε σκυλούπολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν λοιπόν όλα εκείνα τα απαίσια ανέυθυνα πλάσματα που λέγονται άνθρωποι (και όχι φιλοζώοι επειδή έχουν ένα κατοικίδιο στο κήπο και το αμολάνε κάθε βράδυ στους δρόμους)τα στείρωναν, μόνο σκυλούπολη δεν θα γίνουμε. Αλλά που μυαλό! Φιλόζωοι δεν ονομάζονται εκείνοι που έχουν κατοικίδια αλλά εκείνοι που γνωρίζουν πως να τα φροντίσουν και κυρίως πως δε θα δημιουργήσουν προβλήματα στους γύρω τους. Λυπάμαι που καθημερινά συναντώ "ανθρώπους?" με τόσο χαμηλό νοητικό επίπεδο....Κρίμα γιατί οι περισσότεροι μεγαλώνουν και παιδιά! Ντροπή!

      Διαγραφή
    2. Το συνηθες καθαρμα 12.20 αρχισε παλι να βρωμιζει το μπλοκς.Ποσο δηλητηριο κρυβει η ψυχη σου;

      Διαγραφή
    3. i 12.54 kai i 9.37 einai to idio atomo pou panta grafei ta idia pou edw kai poly kairo mas prizei me ta adespota enw o filozwikos tis den kanei apolytos tipota.. ase tis vrisies sta blogs anwnima kyria mou kai mazepste kanena adespoto.. giati o kosmos sas pire xampari kai oloi exoun parapona apo ton filozwiko sas!!! den tha to lysoume emeis to provlima!! o dimos almwpias ki eseis!!

      Διαγραφή
    4. Απλή ενημέρωση στον/στην 11:00 μ.μ.
      Ο/Η 12:54 δεν έχει καμμία σχέση με τον/την 9:37
      και πρόσεχετε λίγο παραπάνω γιατί από την μικρή πείρα που έχω ή πολλή σιγουριά βλάπτει.
      Οσο για το ποιος θα έπρεπε να λύσει το πρόβλημα είναι καθαρά του κάθε δήμου και όχι της κάθε φιλοζωικής. Θα μπορούσατε άλλωστε να ενημερωθείτε και απο τη σχετική νομοθεσία (αλλά που χρόνος έτσι?)Οι φιλοζωικές, μόνο αρωγοί θα έπρεπε να είναι και οχι να κάνουν τη δουλειά που κανονικά θα έπρεπε οι δήμοι να κάνουν. Και αν δε σας αρέσουν οι ανωνυμίες καλό είναι πριν καταγγείλετε κάτι τέτοιο να μάθετε να βάζετε τη δική σας υπογραφή πρώτα!

      Διαγραφή
    5. Εχεις παραπονα απ τον φιλοζωικο; χεστηκαμε.Στα πριξανε;...αυνανισου και θα στανιαρεις.Και δεν ειμαι κυρια αλλα αρσενικο ...κυρια μου...

      Διαγραφή
    6. Προς τον 11:29μμ, χαίρομαι που έστω και ανώνμυμα επιβεβαιώνετε το παραπάνω δικό μου σχόλιο περί σχολιασμών. Δε συμφωνώ με τον τρόπο αλλά άν έτσι αρέσκεσκε εμένα δε μου πέφτει λόγος.

      Προς τον/την 11:00μμ. Να συμπληρώσω ότι ο σχολιασμός στις 12:54μμ ήταν δικός μου και δε γνωρίζω για ποιο λόγο δεν εμφανίστηκε το όνομά μου στο σχόλιο. Καλό βράδυ σε όλους, φιλόζωωους και μη.

      Διαγραφή
    7. ΑΓΑΠΗΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΛΩΒΗΤΗ ΚΑΙ ΑΘΩΑ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ, Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΕ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ.ΒΑΣΙΛΗΣ.

      Διαγραφή
    8. apo tin mikri peira pou exeis vasiliki kala tha kaneis na miliseis kai me kanenan gyrw sou me ta parapona pou exei o kosmos me ton filozwiko kai oson afora tis nomothesies na min mas to paizeis peri pollou... giati kati liga kseroume ki emeis.. gi auto prwta anefera dimos kai meta filozwikos.. ki episis eisai to teleutaio atomo pou tha mou kanei ypodeikseis..kai nai goustarw anwnyma.. den tha dwsw kai logariasmo kiolas..
      oso gia tin 11.29 i esy eisai i o antras sou.. sas exoume mathei pia.. vrizete ton kosmaki pou exei antitheti apopsi apo esas (panta aisxra) kai panta apolyta.. e oxi loipon.. parte ta adespota sti vilara sas kai min mas to paizete istoria me ton filozwiko.. giati o aplos kosmos perissotera adespota exei parei spitia tou para eseis!!
      kai twra ante geia kai stous 2
      Ysterografo: kanete polloi megalo lathos eseis oi filozwoi an nomizete oti exete ergolavia tin agapi twn zwwn kai oti exete panta dikio.. eiste makria nyxtwmenoi..ante geia!!

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ ανώνυμε ευχαριστώ πολύ για τα πολύ καλά σας λόγια που τελικά χαρακτηρίζουν και το ποιόν σας. Οσο για το μακριά νυχτωμένοι δεν άκουγεται και άσχημα. Αφήστε μας λοιπόν στον κόσμο μας, πιστεψε με είναι καλύτερος χωρίς εσάς.
      Χαιρετώ κι εγώ με τη σειρά μου και σας ευχομαι ένα καλό και έλαφρύ υπνό. Ονειρά γλυκά!

      Διαγραφή
    10. ..εισαι το τελευταιο ατομο που θα την κανεις υποδειξεις...εισαι εσυ και ο αντρας σου...ΩΡΕ βουρλο, τι να σου κανω που δεν με παιρνει να βαλω υπογραφη.

      Διαγραφή
    11. Βασίλη καλό βράδυ και θα χαρούμε να γνωρίσουμε την ψυχή σου από κοντά την Κυριακή αυτή στο Δασάκι. Τέτοιες ψυχές χρειάζεται για να αλλάξει αυτός ο κόσμος και να γίνει πιο όμορφος και φιλικός στα παιδιά! Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
    12. giati an valeis ypografi tha gineis kseftila e ?? an doun etsi pws vrizeis san ntalikeris.. xaxax .. ante vale.. ti ntrepesai..
      alla panw s auta pou eipa to voulwses gia ta kala..
      kalo vradi vasiliki xarika gia ti sizitisi kai zitw sygnwmi an egina apotomos toso mazi sou.. den einai me sena to provlima alla me tin ntalikerisa 11.59

      Διαγραφή
    13. Ο Λυκος αρνι δεν γινετε, αρα κ εσυ 12.08 ετσι θα παραμεινεις..Λυκος.

      Διαγραφή
    14. peftw sto epipedo sou kai milaw opws esy gia na se voulwsw.. na min nomizeis oti epeidi den to kanoun alloi oti exeis dikio.. VLIMA!!
      kai twra ante kalinyxta

      Διαγραφή
    15. Αγαπητε 12.43 αμα δεν θες ν ακουσης της σφυριες μη περνας απ τα γυφτικα...εδω θα τ ακους...

      Διαγραφή
    16. den eimaste ypoxrewmenoi na vlepoume synexeia na vrizei to idio atomo opoious exoun antithetoi apopsi.. kai aisxra malista.. afou vrizei etsi ton kathena auto to atomo tote as valei kai mia ypografi na kseroume poion tha kseftilizoume toulaxiston...
      den exoun oi '' FILOZWIKOI'' tin ergolavia tis agapis twn zwwn..
      oloi agapame ta zwa.. i syntriptiki pleiopsifia diladi
      den tha mas kanoun kai mathimata anthrwpias kai na vrizoun kioals..
      rwta tin pleiopsifia twn katoikwn tis aridaias kai tis almwpias na se poun ti apopsi exoun gia ton filozwiko..
      mono fanfares kai diafimiseis kai ousia miden..
      ase pou den mporw na dextw egw kapoion san filozwo... apo tin stigmi pou einai ypermaxos tis thanatikis poinis........
      opoios katalave katalave...

      Διαγραφή
    17. ενα σχολιο θελω να κανω κ εγω.οντως εχετε δικιο ο δημος λύνει αυτα τα θεματα , με ποιο δικαιωμα εσεις σαν συλλογος βρισκεται τα κουταβια πετεμενα τα ταιζετε μέχρι εδω συμφωνω. κ χωρις να ρωτησετε κανεναν σε οποιοδηποτε χωριο η γειτονια αφηνετε τα σκυλια πλεον στον δρομο αφου δεν καταφερατε να τους βρειτε καποιο σπιτι .ειμαστε οι υπολοιπη υποχρεωμενοι να υποστούμε κ αλλα προβληματα στα τοσα που εχουμε? η φυση μεριμνη παντα για τα παιδια της με τον δικο της τροπο καμια φορα δεν χρειαζεται ανθρωπινος παραγοντας

      Διαγραφή
    18. Εσυ 1.29 συνεχιζεις τα υπονοουμενα, επρεπε να καταλαβουμε το ποσο αχρηστο τομαρι εισαι.

      Διαγραφή
    19. Προς 1:29 μμ
      Και οι κυβερνήσεις της χώρας η αλήθεια είναι ότι μόνο φανφάρες και "διαφιμίσεις" και από ουσία μηδέν. Τουλάχιστον στη φιλοζωική θα μπορούσατε να συμμετέχετε με κάποιον τρόπο και να βλέπετε από μέσα και όχι από την ασφάλεια της απόσταστης τι πραγματικά γίνεται. Και οι φιλόζωοι άνθρωποι είναι γι αυτό γίνονται και λάθη κάποιες φορές. Θεωρώ ότι μέσα σε μια ομάδα επιβάλλεται να ακούγονται όλες οι γνώμες πόσο μάλλον όταν είναι διαφορετικές. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ερχόσασταν και να λέγατε την άποψή σας μπροστά και στα άλλα μέλη αυτής της ομάδας και όχι μόνο μέσα στο blog. Να δώσετε τροφή για σκέψη σε όλους και να μη μείνει μια απλή κατάθεση απόψεων και προσωπικών αντιπαραθέσεων στο όποιο ύφος. Φυσικά αυτό είναι μια απλή σκέψη-πρόταση και όχι απαίτηση. Η διαφορετική άποψη που έλεγα παραπάνω.

      Διαγραφή
    20. Προς 2:29 μμ
      Τα δικαιώματα των πολιτών (γιατί και τα μέλη του συλλόγου πολίτες είναι) και όχι μόνο αναφέρονται αναλυτικά στην εφημερίδα της κυβερνήσεως με το νόμο 4039/2012. Παρακάτω παραθέτω τον σχετικό σύνδεσμο. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να τον ανοίξετε, μπορείτε να βάλετε στο google: νόνος 4039/2012 και να ενημερωθείτε αναλυτικά. Θα απαντηθούν αρκετά απο τα ερωτήματά σας.

      http://www.scribd.com/doc/83378375/%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-4039-2012-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CE%B6%CF%8E%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%AC%CF%82

      Διαγραφή
    21. βρες μας κ τον νομο που λεει τι γινεται σε περιπτωση που σκυλος αδεσποτος στην προκειμενη περιπτωση ορμιξει σε εξαχρονα εξω απο δημοτικο κ στης επομενες μερες κ σε ενηλικες .ευχαριστω

      Διαγραφή
    22. o 1.29.. euxaristw poly gia tin prosklisi vasiliki.. alla an einai ekei, pou tha einai sigoura kai i 2.39 , sigoura tha akousei polla mpinelikia opote s euxaristw kai pali alla mallon den tha to kanw :)
      epeidi mou milises eugenika kai omorfa ki egw oxi , ofeilw mia sygnwmi vasiliki.. kai as anaferw apla stin sizitisi,gia sena kai oxi gia to 2.39 melos tou filozwikou pou einai KATHARMA.. oti ki egw ton teleutaio xrono exw mazepsei 5 adespota apo ton dromo ta opoia kai exw megalwsei..
      oso gia to sxolio 2.39.. se auto to arthro teleutaia fora asxoloumai mazi sou.. alla epivevaiwthika gia to poia eisai .. auto mono..

      Διαγραφή
    23. Υπάρχει και αυτό μέσα, είναι στις τροποποιήσεις. Αλλά νομίζω ότι γνωρίζετε και άλλο νόμο, αυτό που έχετε στα "χέρια" σας. Μη με ρώτάτε λοιπόν. Εφάρμόστε όποιον κάθεται καλύτερα στο μέσα σας. Δεν έχω πρόθεση ούτε να το παίξω έξύπνη, ούτε να θίξω κανέναν. Οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν φέρει έτσι κι αλλιώς κανένα αποτέλεσμα σε όσα έχω διαβάσει και παρακολουθήσει κατά καιρόυς. Ενήλικος/κη είσαστε και μπορείτε να κάνετε ότι επιθυμείτε και να υποστείτε και τις όποιες συνέπειες, ανάλογα με τον νόμο που επιθυείτε να υιοθετήσετε.

      Διαγραφή
    24. Δεκτή η συγνώμη αλλά πραγματικά δεν ήταν και απαραίτητη. Οι απόψεις είναι για να μοιράζονται. Θα κρατήσω αυτό το ΜΑΛΛΟΝ που γράφτηκε πιο πάνω με την ελπίδα να συμμετάσχετε κι εσείς που θεωρώ οτι έχετε και ένα ακόμα σπουδαίο λόγο να το κάνετε (μεγαλώσατε και αγαπήσατε τα αδέσποτα :) ).
      Οσο για τα μπιλενίκια στο χέρι σας είναι να μην ακουστούν αλλά να ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ που έχετε να μοιραστείτε με τους υπόλοιπους. Δεν είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές αλλά απο την μικρή μου εμπειρία ένα κατάλαβα, αν χάνω την ψυχραιμία μου χάνω το δίκιο μου.
      Χάρηκα πραγματικά που ανταλάξαμε έστω και διαδυκτιακά τις απόψεις μας. Να σας έχει ο θεός καλά και να συνεχίσετε να αγαπάτε τα αδεσποτάκια! :)

      Διαγραφή
  2. ακόμα δεν είδατε τίποτε.καθε σπίτι και 2 αδέσποτα πρεπει να ταιζει για να σωθούμε! Δεν μπορείτε? ε τοτε δεν αγαπατε τα ζωα.Και τι ανθρωποι ειστε εσεις? και και....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα υπήρχαν αδέσποτα αν δεν υπήρχαν ανεγκέφαλοι "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" να τα παίρνουν, να μην τα φροντίζουν, να μην τα στειρώνουν, να τα αφήνουν τάχα μου δήθεν να βιώσουν τη μητρότητα (τρίχες κατχαρές εφόσον πετάνε τα μικρά όπου βρουν αδιαφορώντας για τα ίδια τα ζώα αλλά και τους γύρω συνανθρώπους τους) κι αν το βαρεθούν το παρατάνε κι όλας οι τάχα μου ευαίσθητοι κατά τα άλλα αυτο-ονομαζόμενοι φιλόζωοι που νομίζουν ότι επειδή έχουν ένα κατοικίδιο στην αυλή (αλλά στην ουσιά γραμμένο στα @ρχίδι@ τους)αυτόματα φέρουν και τον τίτλο! Οσο δίκιο και να εχεις 12:54 που να το βρεις με κάθε λογής παρτάλι...
      Οι αληθινοί φιλόζωοι-φιλάνθρώποι ( και ξέρω τι λέω, γιατί πρόσφατα οι ουσιαστικοί φιλόζωοι βοηθάνε και μια οικόγενεια της περιοχής) συνεχίζουν ότι ξέρουν να κάνουν με περισσότερο σθένος ακόμη κι αν κάποιοι το θεωρούν λάθους. Ειναι καλύτερο πάντως από το να σχολιάζουν έχοντας τον αδρανή νωρθό κώλο τους σε ένα καναπέ!

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News