Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Βουλγαρία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση

«Δεν μπορώ να μετέχω σε μία κυβέρνηση κάτω από την οποία η αστυνομία χτυπάει τον κόσμο, κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για μένα»

Παραιτήθηκε σύσσωμη σήμερα η κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ στη Βουλγαρία μετά τα ογκώδη συλλαλητήρια κατά της λιτότητας και της αύξησης της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

«Δεν μπορώ να μετέχω σε μία κυβέρνηση κάτω από την οποία η αστυνομία χτυπάει τον κόσμο, κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για μένα» δήλωσε απερχόμενος από το αξίωμά του, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπορίσοφ.

«Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε» τόνισε, σήμερα, ενώπιον του βουλγαρικού κοινοβουλίου, όπου έκανε γνωστή την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Οι βούλγαροι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν, σήμερα, επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ, όταν ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε, αίφνης, ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να παραιτηθεί μαζικά γύρω στο μεσημέρι.

«Δεν μπορώ να μείνω και να κοιτώ τη ματωμένη Γέφυρα του Αετού» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πολυσύχναστη διασταύρωση στο κέντρο της Σόφιας, που έγινε χθες το θεάτρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι, οι μαζικές διαδηλώσεις της τελευταίας περιόδου στη Σόφια και τις άλλες βουλγαρικές πόλεις είχαν ως εφαλτήριο τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στο φτωχότερο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι οι διαδηλωτές που, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, ζητούσαν την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του GERB.

Προηγουμένως, ο Μπορίσοφ είχε προσπαθήσει να καθησυχάσει τους διαδηλωτές παύοντας από τα καθήκοντά του τον υπουργό Οικονομικών, υποσχόμενος μείωση των τιμών στην ηλεκτροδότηση, αλλά τα συλλαλητήρια συνεχίστηκαν και 25 διαδηλωτές κατέληξαν στα νοσοκομεία από το «ζήλο» που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Σόφια και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας.

---
Πηγή: tanea.gr

2 σχόλια:

  1. "Δε θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση επί της θητείας της οποίας οι πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμό από την αστυνομία", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στο βουλγαρικό Κοινοβούλιο ανακοινώνοντας παράλληλα τη παραίτηση της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..ειδες τα ξαδελφια σου, αλλοι ρατσα, θασε πολυ υπερηφανος...

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News