Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Βάναυση κακοποίηση κουταβιού στη Δωροθέα - Δείτε φωτογραφίες

ΝΕΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΣΤΗΝ ΔΩΡΟΘΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Οι σπαρακτικές φωνές ενός κουταβιού, κατά τις μεσημεριανές ώρες, αναστάτωσαν γειτονιά της τ.κ. Δωροθέας Αλμωπίας, την περασμένη Δευτέρα 25.02.2013.

Με την δικαιολογία ότι το 2 μηνών κουταβάκι - το οποίο είχε εγκαταλειφτεί στην συγκεκριμένη γειτονιά μαζί με τα άλλα τέσσερα αδελφάκια του από άγνωστο - του έφαγε δύο κότες, ο δράστης, κάτοικος Δωροθέας, χτυπούσε το κουτάβι, το οποίο ούρλιαζε.

 
Γείτονες βγήκαν αναστατωμένοι έξω να δουν τι συμβαίνει και μία εξ αυτών, ακούγοντας τις κραυγές του κουταβιού έτρεξε προς τα εκεί απαιτώντας να μάθει τι του είχε κάνει και αν το είχε σκοτώσει. Ευθαρσώς εκείνος δήλωσε πως «ναι, το σκότωσα».

Η κυρία ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και τον φιλοζωικό σύλλογο Αριδαίας, ο οποίος με την σειρά του ειδοποίησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Αναμένοντας το περιπολικό της αστυνομίας, ο δράστης ετοιμάστηκε να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

 
Μέλη του συλλόγου τον σταμάτησαν και απαίτησαν να τους δώσει το κουτάβι για να μάθουν ποια ήταν η τύχη του. Τότε εκείνος αποκάλυψε πως δεν το είχε σκοτώσει, αλλά το είχε βάλει σε ένα τσουβάλι για να το πετάξει, άγνωστο πού, γιατί όπως είπε το κουτάβι του είχε φάει δύο κότες.

Το ζωάκι βρισκόταν μέσα σε πλαστικό τσουβάλι για λιπάσματα, δεμένο με σύρμα. Ήταν παγωμένο, ακίνητο και τρομοκρατημένο. Βγάζοντάς το από την σακούλα, το μόνο που ήθελε ήταν να προστατευτεί δαγκώνοντας όποιον το έπιανε. Μετά από λίγο ηρέμησε και αφέθηκε στην ζεστή αγκαλιά εθελοντή.

Μάρτυρες και εθελοντές του συλλόγου κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αριδαίας όπου και κατέθεσαν εναντίον του δράστη και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της.

 
Από πολύ νωρίς λοιπόν, ακόμα ένα ζώο, γνώρισε την σκληρότητα των ανθρώπων. Ήρθε σε αυτή την ζωή σαν ανεπιθύμητο προϊόν γέννας, εγκαταλείφτηκε, πείνασε, κρύωσε και στο τέλος κακοποιήθηκε.

Αυτός είναι ο πολιτισμός μας…

Σύλλογος Φίλων Ζώων «Η Ελπίδα»

24 σχόλια:

  1. κουτάβι έφαγε κότες??? Μα, με τί δόντια???? Αυτό είναι πιο μικρό απο αυτές!! Ε, ρε ανωμαλία!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ δεν τα ξέρεις καλά. Αυτό είναι το νέο μοντέλο σκύλος-gremlin, με τριπλή περιστρεφόμενη μασέλα από κράμα τιτανίου, ικανό να μετατρέψει ελέφαντα σε πριονίδι μέχρι να πάρεις μια ρουφηξιά από τον καφέ σου. Απειλή για το ηλιακό σύστημα σου λέω!

      Διαγραφή
  2. Από τον Θεό να το βρει ο ανώμαλος! Τι του έφταιξε το μωρό;;;; Είναι δυνατόν;; Αθώες ψυχούλες τι τραβάτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πριν κακοποιησεις ενα σκυλακι, κοιταξε το πρωτα στα ματια... Δεν θα σκεφτεις ποτε πια να το ξανακανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αν έχεις μάτια για να το κοιτάξεις. Ο συγκεκριμένος τύπος που κακοποίησε το ζώο πρέπει να έχει μόνο δύο βολβούς που μεταδίδουν την ηλεκτρομαγνητική κύμανση του ορατού φάσματος στον εγκέφαλο. Τα ανθρώπινα μάτια είναι κάτι παραπάνω.

      Διαγραφή
  4. πριν σκεφτεις να κακοποιησεις ενα σκυλο, κοιταξετον πρωτα στα ματια. Δεν θα ξανασκεφτεις να το ξανακανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορεί να λέγεσαι άνθρωπος, εαν κακοποιήσεις ένα τέτοιο ζωάκι, με τέτοιο βλέμμα! Όχι, αυτός που το έκανε είναι κάθαρμα και του αξίζει τιμωρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτός ο μ@@@@ας που το πέταξε εξ αρχής και το άφησε έρμαιο σε κάθε λογής ανώμαλο, δεν θα πιαστεί να τιμωρηθεί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελικά 5 φιλόζωοι θα κλείσουν μέσα όλο το κόσμο.αυτά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι θα κλείσουμε μέσα αυτούς που τους αξίζει να είναι μέσα. Περιμένουμε την κατάλληλη ευκαιρία να ανακαλύψουμε κι εσένα..

      Διαγραφή
    2. Σκασε ρε τομαρι 12.06, βρωμιαρη, ετσι να σε πεταξουν και σενα κτηνος, το ευχομαι ολοψυχα χαμενο κορμι, παρασητο της κοινωνιας.

      Διαγραφή
    3. αυτα που ξερατε τελειωσαν.τωρα υπαρχει εισαγγελεας για τα ζωα.ολα τα ρεμαλια μεσα στη φυλακη καθικια

      Διαγραφή
  8. Αυτός ο ανηλεής άνθρωπος που μπόρεσε και έκανε τέτοιο κακό σε ένα αθώο κουτάβι, είναι επικίνδυνος και για τους συνανθρώπους του! Πρέπει να απομονωθεί από την κοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν της ετρωγε της κοτεσ τισ επνιγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ρε κοτσάνα που πέταξες! Πού να φπάσει βρε ρεμάλι να τις πνίξει; Α, πάγαινε ρε απο δω!

      Διαγραφή
    2. Κοτσανα εισαι εσυ πολιτισμενε του κωλου . Ησουν μπροστα ;
      -οχι ... Τοτε κλεισε το αθυροστομο στομα σου κ μη μιλας ...

      Διαγραφή
    3. Καλα ρε φιλοζωοι θελετε να "διδαξετε τον πολιτισμο " κ εχετε τετοιο στομα ?πρωτα μορφωθητε εσεις πολιτισμικα κ μετα να διδαξετε τους υπολοιπους ... Ενας παρατηρητης ...

      Διαγραφή
    4. Σιγα ρε πολιτισμενε, αντε βρε δηθεν, πρωτη φορα ακουσες τη λεξη κωλος, βλακα ε βλακα.

      Διαγραφή
    5. Ειναι γνωστο σε ολους τους Δεσποτες σκυλιων πως στην ηληκια 2 μηνων τα κουταβια θελουν να παιζουν και ενστικτωδως να δαγκωνουν τα παιχνιδια τους!...
      Μεγαλο λαθος να αφηνει καποιος ενα κουταβι μαζι με τετοιου ειδους μικρα πουλερικα και αλλου ειδους μικροσωμα κατοικιδια οπως π.χ. χαμστερακια,ιγκουανα,κλπ...χωρις να ειναι εκει ο ιδιος...!!τουλαχιστον μεχρι να του μαθει- (παρα πολυ ευκολο,και μεσα σε μια ωρα το μαθαινουν και το θυμουνται για παντα) -να μην τα βλεπει σαν παιχνιδια αλλα σαν οικογενεια του..ΑΝ φυσικα αγαπαει τα Ζωα του..
      Αναρωτιεμαι τι θα εκανε αν στη θεση του κουταβιου ηταν ενα παιδακι 14 μηνων;;

      Διαγραφή
  10. Ο συγκεκριμένος "άνθρωπος"? (λέμε τώρα) είναι γνωστός σε όλο το χωριό για τις ακραίες συμπεριφορές του όχι μόνο προς τα ζώα αλλά και τους ανρθώπους. Ημουν εκεί μαζί με γείτονες, την φιλοζωική, την αστυνομία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Ο τύπος μόλις πήρε γραμμή τι γίνεται την κοπάνισε, ακριβώς όπως περιμέναμε.
    Υπάρχουν τραβηγμένα βίντεο που παραδέχεται οτι σκότωσε ζώα και ότι θα σκοτώνει όποιο πλησιάζει στο σπίτι του. Ο συγκεκριμένος επίσης ρίχνει φόλες σε εκείνη τη γειτονιά και έχει απασχολήσει και εξακολουθεί να απασχολεί τις αρχές γιατί όσοι γνωρίζουν και είναι αυτόπτες μάρτυρες των μαρτυρίων που περνούν τα ζώα βγάζουν την ουρά τους απ έξω φοβούμενοι τις ακραίες συμπεριφορές του όπως λένε.
    Οι "αγράμματοι" φιλόζωοι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω(που η αγανάκτηση με την ξενδιατροπιά ορισμένων μας βγάζουν εκτός εαυτού)θα έπρεπε να σωπαίνουν όπως κάνουν οι γείτονες κάθε χωριού?
    Συμφωνώ με κάποιον/κάποια παραπάνω που θίγει το θέμα της τιμωρίας εκείνων που εγκαταλείπουν κουτάβια δημιουργώντας αδέσποτα και προβλήματα σε συμπολίτες τους.
    Καλό θα ήταν όποιος έχει θέματα με αδέσποτα στην περιοχή του να ενημερώνει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Ειναι καλό να γίνεται αυτό από τους πολίτες και όχι μόνο από μια χούφτα ανθρώπους γιατί έτσι θα καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αισχος βρε κερατα. ,καλα που υπαρχουν αυτο που εμεις ονομαζουμε τους εαυτους μας ανθρωποι ακομη.τι αλλο θα δω απο το σαπιο γενος μας.να ειστε καλα βρε παιδια χιλια καλα να εχετε .

      Διαγραφή
    2. τι άλλο να δεχτω σε αυτο τον σαπιο νου που κουβαλανε μερικοι..να ειστε καλα μεσα απο την ψυχή μου παιδιά μου μαλακώνετε τον πόνο. πρεπει να τιμωρηθεί ο απάνθρωπος δυστυχώς ομως δεν θα εχει την τιμωρία που του αξίζει .τα άτυχα ζωάκια που πέσανε στον δρόμο του φωνάζουν οι ψυχές τους ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΙΣΧΟΣ ΠΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΥΣΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...

      Διαγραφή
  11. kalo tha htan na mazeutoun 3 ntaglarades ena bradi kai na tou spasoun ta xeria na dw meta ti foles tha vazei to bodi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News