Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αλλάξουν “ ένας ή και δύο αρχηγοί”

Στις 7 Μαρτίου,μετά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία θα αρχίσουν οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες θα έχουν και αλλαγές Αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αλλάξουν “ ένας ή και δύο αρχηγοί”. Οι πληροφορίες ήδη έχουν προκαλέσει …στοιχηματικές συζητήσεις με τους περισσότερους να “ποντάρουν” στην παραμονή των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ στρατηγών Κωσταράκου και Γκίνη.

Ο ένας που θεωρούν βέβαιο ότι θα αποχωρήσει είναι ο Α/ΓΕΑ Αντώνης Τσαντηράκης και βέβαια το μεγάλο παιχνίδι γίνεται με τον Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη, ο οποίος έχει υποστηρικτές αλλά και φανατικούς πολέμιους σε ΝΔ και κυβέρνηση. Επί της ουσίας -και αυτό είναι τουλάχιστον παράδοξο- το μόνο επιχείρημα εναντίον του είναι η απόφασή του να μιλήσει δημόδια στην Real News και να αναφερθεί στις περικοπές και στις επιπτώσεις τους στο Πολεμικό Ναυτικό. Κυβερνητικοί παράγοντες οι οποίοι εκφράζουν την “ψύχραιμη πλευρά” της κυβέρνησης, προσπάθησαν και προσπαθούν να μην υπάρξουν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι πιο “σκληροί” όμως κερδίζουν έδαφος τα τελευταία 24ωρα και η απόφαση για αλλαγές στις 7 Μαρτίου, φαίνεται οριστική.

Επιπλέον υπάρχουν πιέσεις για προώθηση σε θέσεις Αρχηγών συγκεκριμένων αξιωματικών οι οποίες φαίνεται ότι δεν μπορούν να παραβλεφθούν από την κυβέρνηση και την ΝΔ, η οποία ενδέχεται να “παζαρέψει” τα “θέλω” της στην υπόθεση των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις με το θέμα της επαναφοράς του γένους, στο οποίο προς το παρόν έκανε πίσω.

---
Πηγή: Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News