Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πέλλα: Ζημιές στις καλλιέργειες από τις πλημμύρες

Να καταγραφούν από τον ΕΛΓΑ οι ζημιές

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να καταγραφούν από τον ΕΛΓΑ οι ζημιές που προκάλεσε η παρατεταμένη βροχόπτωση και οι πλημμύρες σε διάφορες περιοχές του Νομού Πέλλας».

Άμεση παρέμβαση έκανε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής τόσο Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλη όσο και στον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μιχάλη Κουνδουρά, ώστε οι υπηρεσίες να κινητοποιηθούν άμεσα για να επισκεφτούν πληγείσες περιοχές και να καταγράψουν το μέγεθος του προβλήματος από την βροχόπτωση και ιδιαίτερα από τις πλημμύρες στο Νομό Πέλλας.

Ο κ. Τζαμτζής ενημέρωσε τους αρμόδιους για τις πλημμύρες στα κτήματα των περιοχών Μαυροβουνίου, Σκύδρας, Προφήτη Ηλία λόγω το ότι υπερχείλισε ο Αλμωπαίος Ποταμός και σε ορισμένες περιοχές το νερό φτάνει τα 2,5 μέτρα.

Επίσης ο Βουλευτής ενημέρωσε και για τις πλημμύρες της περιοχής των Γιαννιτσών, τόσο στις περιοχές παλιάς λίμνης Γιαννιτσών όσο και σε άλλες περιοχές.  

Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Πρόεδρο και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, σε συνεννόηση με τους ανταποκριτές να ενημερωθούν και να επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες και τις βροχοπτώσεις και να καταγράφει το πρόβλημα, ώστε όπου υπάρχει ζημία να προχωρήσει η διαδικασία της αναγγελίας και των δηλώσεων ζημιάς από τους αγρότες.  

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ τόνισαν στον κ. Τζαμτζή ότι από αύριο θα βγουν γεωπόνοι του ΕΛΓΑ ώστε να καταγράψουν προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη βροχόπτωση και οι πλημμύρες σε αγροτικές περιοχές του Νομού Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News