Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Έξω φρενών οι αγρότες της Μηλιάς

Ανακοίνωση

Με οργή και αγανάκτηση εμείς οι κάτοικοι της Μηλιάς διαβάσαμε τις καταστάσεις με τις χρεώσεις του Δήμου Αλμωπίας για τις ώρες άρδευσης του καλοκαιριού.

Απίστευτες αυξήσεις έως 300% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σε εποχές που η κρίση μας χτυπάει από παντού.

Αυθαίρετα, χωρίς καμιά προειδοποίηση και ενημέρωση οι υπεύθυνοι του Δήμου αποφάσισαν να αυξήσουν τις τιμές σε απαγορευτικά όρια τη στιγμή που το συμπήρυνο ροδάκινο που ποτίζουμε πουλιέται (βερεσέ) στα 23-24 λεπτά.

Στις ξερικές περιοχές που οι παππούδες και οι πατεράδες μας μετέτρεψαν σε ποτιστικές με συνεταιρικές και κοινοτικές πομόνες και όπου η χρέωση ήταν ίσα-ίσα για το κόστος του ρεύματος έρχεται τώρα ο Δήμος να χρεώσει 9,5 Ε την ώρα σε κουρελιασμένα δίκτυα που χάνουν το μισό νερό μέχρι να έρθει στο χωράφι.

Όταν το καλοκαίρι παραπονιόμασταν για επισκευές δικτύων, ζητούσαν κατανόηση λογω κρίσης και τώρα έρχονται να βγάλουν όσα τους λείπουν από τις χρεώσεις.

Στην περιοχή μας το ροδάκινο θέλει πότισμα κάθε 10 μέρες το αργότερο με 1 ώρα το στρέμμα. Το άθροισμα μας δίνει με 5 ως 6 ποτίσματα 6 ώρες ανά στρέμμα τη σεζόν.

Με 60 Ε ανα στρέμμα λοιπόν μας δίνει π.χ. 600¤ μόνο σε 10 στρέμματα. Μας κάνει να σκεφτόμαστε ποιος είναι αυτός που ΤΟΛΜΗΣΕ να ορίσει τέτοιες χρεώσεις, με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να αποφασίσει αυτές τις αυξήσεις, ποιος έλεγξε τις καταστάσεις και με τι μυαλό τις έκρινε λογικές.

Και το σημαντικότερο: ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ;

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ

11 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ε ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΙΛΟΒΑΤ ΣΤΙΣ ΠΟΜΟΝΕΣΣ!!! Κ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ!!! ΣΥΝΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!! ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΚΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΠΟΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ !!! ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αληθεια ειναι οτι τα περισσότερα χωρια δεν πληρωνουν νερα χωραφιου , μπατε σκυλοι αλεστε γινεται , μια χωριανοι μου ουτε ρολοι νερου στο σπιτι της δεν ειχε το 2012 .μετα απο το σουσουρο εβαλε .η αληθεια ειναι οτι στα νερα ειτε αγροτικα ειτε οικιακα γίνεται ενας χαμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΑΡΧΕ.. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΟ ΣΟΥ... ΞΥΠΝΑ Κ ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηλιά κλπ είχαν μαθει στο ότι ναναι,στο χύμα και στο τζάμπα.δυστυχως τέλος αυτα.Ο δρόμος για τη Γερμανία είναι δυστυχώς και πάλι ανοιχτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΤΕ ΠΑΝΕ ΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

      Διαγραφή
  6. ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!!!! ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οταν χρεωνωταν ι ιδα το νερο που πινει υπρογκα εσεις σφυριζατε αδιαφορα. η δημ. αρχη πρεπει να συνέλθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια επισημη ανακοινωση παρακαλω για το ποια χωρια δεν πληρωνουν το αγρ . Νερο κ ποια χωρια αρχισαν να πληρωνουν προσφατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι απλό:Πρώτα ασφαλιστικά μέτρα.Κατόπιν στα διοικητικά δικαστήρια.Με ποιό διακαίωμα ο Δήμος έκανε αυτές τις χρεώσεις; Μήπως υπάρχει και παράβαση νομοθεσίας;Πάντως συγχαρητήρια και στα παιδια της ΄β Κυριακής που έτρεξαν στον Πασόη για να μπορεί να βάζει αυτές τις χρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλλικρατη δε θελατε;
    επιχειρηση για το νερο δε θελατε;
    σκαστε και πληρωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News