Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Αυτός είναι ο νέος ποδοσφαιρικός χάρτης της ΕΠΟ

Η διοίκηση της ΕΠΟ αποφάσισε να αλλάξει τον ποδοσφαιρικό χάρτη για να «μαζέψει» τα έξοδα διοργάνωσης των πρωταθλημάτων

Η τελευταία μεγάλη αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχε γίνει αρχές της δεκαετίας του '90 όταν γενικός γραμματέας Αθλητισμού ήταν ο Στέλιος Σφακιανάκης, ο οποίος καθιέρωσε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Η διοίκηση της ΕΠΟ αποφάσισε να αλλάξει τον ποδοσφαιρικό χάρτη για να «μαζέψει» τα έξοδα διοργάνωσης των πρωταθλημάτων, τα οποία είναι δυσβάσταχτα για τις περισσότερες ομάδες.

«Η σκληρή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε επέτεινε την ανάγκη να προχωρήσει η ομοσπονδία στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Ηταν επιτακτική ανάγκη η μείωση των ομάδων», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου για την επίσημη παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έχει δύο κατηγορίες και η σημερινή Football League γίνεται ερασιτεχνική και θα ενοποιηθεί με τη Δ' εθνική.

Αναλυτικά η αναμόρφωση των κατηγοριών ανά χρόνια:

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012-2013:

* FOOTBALL LEAGUE: Στο τέλος της περιόδου θα υποβιβαστούν στη (νέα) Γ' Εθνική δύο ομάδες.

* FOOTBALL LEAGUE 2: Στο τέλος της περιόδου θα ανεβούν 11 ομάδες και στη Γ' Εθνική θα παραμείνουν 14 ομάδες.

* Δ' ΕΘΝΙΚΗ: Στο τέλος της χρονιάς στη Γ' Εθνική θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις ακόλουθες θέσεις στους 10 Ομίλους της κατηγορίας:

- Στους Ομίλους 1, 2, 6, 10 (10 σωματεία) από την 1η θέση έως και την 6η. Από την 7η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α' Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος. Παραμένουν δηλαδή από τους 4 Ομίλους των 10 σωματείων συνολικά 24 σωματεία.

- Στους Ομίλους 3, 4, 5, 7, 8 (11 σωματεία) από την 1η θέση έως και την 7η. Από την 8η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α' Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος. Παραμένουν δηλαδή από τους 5 Ομίλους των 11 σωματείων συνολικά 35 σωματεία.

- Στον 9ο Ομιλο (12 σωματεία), από την 1η θέση έως και την 7η. Από την 8η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α' Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ. Παραμένουν δηλαδή από τον Ομιλο των 12 σωματείων 7 σωματεία.

* ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΠΣ: Στη φετινή περίοδο ο προβιβασμός των ομάδων από τις οικείες ΕΠΣ στη Γ' Εθνική θα γίνει ως ακολούθως: οι 53 πρωταθλητές των Ενώσεων και οι δευτεραθλήτριες ομάδες (3) των ιδρυτριών Ενώσεων -συνολικώς 56 ομάδες- θα συγκροτήσουν 14 Ομίλους των 4 ομάδων έκαστος και θα αγωνιστούν ανά Ομιλο, σε διπλούς (εντός - εκτός έδρας) αγώνες. Η πρώτη βαθμολογικά ομάδα κάθε Ομίλου θα προβιβαστεί στη Γ' Εθνική. Συνολικά, η τρίτη κατηγορία για την περίοδο 2013-2014 θα απαρτίζεται από 96 σωματεία που θα χωριστούν σε 6 Ομίλους.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-2014

* FOOTBALL LEAGUE: Θα υποβιβαστούν στη Γ' Εθνική 6 ομάδες.

* Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Στη Football League θα ανεβούν 6 ομάδες, θα υποβιβαστούν 46 ομάδες και θα παραμείνουν 50 ομάδες. Συνολικά, η Γ' Εθνική την περίοδο 2014-2015 θα απαρτίζεται από 64 σωματεία με 4 Ομίλους των 16 ομάδων.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014-2015

* FOOTBALL LEAGUE: Στη Γ' Εθνική θα υποβιβαστούν 4 ομάδες.

* Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Στη Football League θα ανεβούν 4 ομάδες, στις οικείες ΕΠΣ θα υποβιβαστούν 28 ομάδες και θα παραμείνουν 36 ομάδες. Συνολικά, η τρίτη κατηγορία την περίοδο 2015-2016 θα απαρτίζεται από 64 σωματεία με 4 Ομίλους των 16 ομάδων.

---
Πηγή: enet.gr

2 σχόλια:

  1. θα μείνουν μόνο όσες ομάδες μπορούν να κόψουν κάποιο ελάχιστο αριθμό εισιτηρίων.Ξεκάθαρο συγκεκριμένο και σίγουρο.Οποιαδήποτε άλλη πηγή χρήματος θα θεωρείτε ύποπτη και εξεταζόμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News