Σάββατο 27 Απριλίου 2013

"Εξετάσεις" για 206.000 Δημοσίους Υπαλλήλους

Συνεχής αξιολόγηση ανά τρίμηνο σε επίπεδο υπηρεσιών κι εργαζομένων

Από κόσκινο θα περάσουν οι φάκελοι 206.000 δημοσίων υπαλλήλων του στενού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων ένστολων και εκπαιδευτικών, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, από τον εξονυχιστικό έλεγχο θα καταγραφουν αναλυτικά τα προσόντα τους και ταυτόχρονα θα εξακριβωθούν οι περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, κάτι που αυτομάτως θα τους οδηγήσει εκτός δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται ήδη τρία εναλλακτικά σενάρια σχετικά με τη “βαρύτητα” των προσόντων της αξιολόγησης και πολύ σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν πτυχία, γνώση ξένων γλωσσών, η παρακολούθηση σεμιναρίων κλπ ενώ η αρχαιότητα περνά σε δεύτερη μοίρα. Ετσι, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο θα υπάρξει μία πλήρης χαρτογράφηση των ικανοτήτων του προσωπικού ενώ το νέο, εμπλουτισμένο μητρώο που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ανακατατάξεις.

Σε συνδυασμό με τα νέα οργανογράμματα που είναι ήδη έτοιμα αλλα και τα περιγράμματα θέσεων, θα διευκρινιστεί αν και ποιός υπάλληλος μπορεί να υπηρετήσει σε κάποια θέση. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα δεν αποκλείεται να υπαρξουν και απομακρύνσεις, με αρμόδιο να κρίνει κάθε φορά το εκάστοτε υπηρεσιακό συμβούλιο.

Στο εξής κάθε δημόσιος υπάλληλος θα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης, μέσω στοχοθεσίας, ενώ τα σχετικά αποτελέσματα θα πρέπει να γίνονται γνωστά ανά τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News