Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις πανελλαδικές εξετάσεις

Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «κλέφτη»

Ακόμη και με απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, προειδοποιεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), αντιδρώντας στο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από την προσεχή σχολική χρονιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΟΛΜΕ τονίζει χαρακτηριστικά ότι «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών». Είναι χαρακτηριστική η φράση της ανακοίνωσης, ότι «η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη». Σε άλλο σημείο η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «κλέφτη» γιατί, όπως λέει, «προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%.

Προωθεί Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους. Προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση-τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη. Δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας».

Επίσης, χαρακτηριστικά η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για την κρίσιμη αυτή περίοδο για χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων αναφέροντας τα εξής: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι, αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων». Και η ΟΛΜΕ συμπληρώνει: «Την περίοδο την επέλεξε το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας».

12 σχόλια:

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΑΡΙΔΑΙΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 100000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 200000 ΓΟΝΕΙΣ ΜΗ ΒΑΛΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. opos agapate...
    ta sxoleia tha ta kleisoume ...oxi enantia sta paidia alla
    giati edo paizetai to idio to vios mas

    den prokeitai gia kapritsio
    oso gia tis apeiles allou...
    eimaste ergazomenoi !
    to upourgeio epelekse AUTI tin xroniki stigmi kai mas eksothei sta akra.... den yparxei distixos alli lisi

    apergia stin panelladikes...... kai sta kagkela!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να υποθεσω για να μην γραφεις ελληνικα καθηγητης ελληνολατινικων????.........ολοι στα καγκελα για τα δικαια των καθηγητων ελληνολατινικων(γιατι αυτη η κουλτουρα για τα λεφτα"που εχετε δικιο τη συγκεκριμενη στιγμη"εφτασε την παιδεια και κατ επεκταση τη χωρα μας εδω...και τα ελληνικα μας)

      Διαγραφή
    2. ..παραπλανητικο το γραψιμο του, μην τσιμπας..

      Διαγραφή
  4. αρχιζουνε τα ντραβαλα
    δεν θα τη βγαλει καθαρη η κυβερνηση αυτη τη φορα

    οι καθηγητες ειναι σε αδιεξοδο

    μαλλον παμε για μετωπικη συγκρουση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12:11 εισαι με τον 12:09 το ιδιο ατομο αλλαξες γραφικο χαρακτηρα αλλα ακομα προδιδεσαι . Απο οτι καταλαβενω δεν εισαι εκπαιδευτικος αλλα χρονια κ χρονια την παιδεια κατι τυποι με της δικες σου αντιληψεις την καταστρεψαν .απολυση λοιπον σέ ολους οσους εμποδίσουν να πραγματοποιηθούν οι εξετασεις με επιτυχια για να δουν την γευση της ανεργιας κ οτι κακος τοσα χρονια εκαναν την ζωη των μαθητων δυσκολη

      Διαγραφή
  5. Για την αντίδραση μοναδική ευθύνη έχει το Υπουργείο. Αν δεν θέλει προβλήματα δεν καταθετει τροπολογία μέσα στο Πασχα και πριν τις εξετασεις....

    Απλά θα γινουν γονεις και μαθητες δεκανικι του Υπουργειου το οποίο εκμεταλλευεται το αγχος (λογικό) των μαθητων και εκπαιδευτικών.

    Θα πρεπει καποια στιγμή ολοι να απαιτησουμε καλύτερη εκπαίδευση - Παιδεία.
    Ειμαι κατα των απεργιων στις Πανελλαδικές άλλα και αυτο που επιχειρείται ειναι λάθος επιλογές απο το υπουργειο.

    Τα παιδια μας θα "περασουν" και θα βιώσουν μια ακόμη κακή εκπαιδευση στα Πανεπιστήμια και θα συνεχίζεται για πάντα η ιδια κατασταση.

    Θα πρέπει να αντιμετωπιστει στην ουσία του το πρόβλημα (αν θελουμε) και δεν λυνεται έτσι.

    (αντε κατηγορήστε τώρα..... :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΓΑΝΙΑ, ΕΤΣΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕ Κ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΑΠ ΤΑ ΚΕΛΙ-FM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΙΚΑΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα παιδί εχετε στο σπιτι και δεν μπορειτε να τα βγάλετε πέρα ελατε να τα βγαλετε με 30 σε καθε αιθουσα 25 ωρες την εβδομαδα και να ειστε και αποτελεσματικοί,νομιζω πως οσοι ειστε εναντιων των εκπαιδευτικών μας υπερβάλλετε, μαλλον απο αγνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News