Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Διονύσης Σταμενίτης: «Ενίσχυση των Τμημάτων ΦΠΑ στις κατά τόπους ΔΟΥ»

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων

Την ενίσχυση των Τμημάτων ΦΠΑ στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. για την έγκαιρη επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών ζητά ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.

Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη και το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Θεοχάρη, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης ζητά την ενίσχυση των τμημάτων ΦΠΑ στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. προκειμένου να ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος έλεγχος και να εκδοθούν έγκαιρα οι διαταγές πληρωμών για την καταβολή του ΦΠΑ των αγροτών.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Βουλευτής:

«τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην επιστροφή του ΦΠΑ δίνονταν παραδοσιακά την περίοδο του Πάσχα, οπότε οι αγρότες είχαν την δυνατότητα την περίοδο αυτή να καλύψουν πολλές οικονομικές τους υποχρεώσεις. Μετά, όμως, από τις συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ. από την μια αυξήθηκε ο φόρτος εργασίας και από την άλλη μειώθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων που ασχολούνται με αυτόν ακριβώς τον έλεγχο. Αναφέρονται χαρακτηριστικά περιπτώσεις όπου ένας και μοναδικός υπάλληλος καλείται να ελέγξει ένα τεράστιο αριθμό δηλώσεων. Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι με τον τρόπο αυτό παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση στην διεκπεραίωση των υποθέσεων με άμεση συνέπεια τις επιπτώσεις στον οικονομικό προγραμματισμό των αγροτών και την κίνηση της αγοράς που είναι ο τελικός αποδέκτης του επιστρεφόμενου ΦΠΑ».

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο κ. Σταμενίτης ζητά από τον Υφυπουργό να υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση των υπηρεσιών ελέγχου του ΦΠΑ των αγροτών με προσωπικό που θα μετακινηθεί προσωρινά από άλλες υπηρεσίες που δεν παρουσιάζουν φόρτο εργασίας αυτή την εποχή.

2 σχόλια:

  1. ποιεσ κατα τοπουσ δου ρε σταμενιτη;
    Δύο αφησατε. στην Εδεσσα και στα Γιαννιτσα.
    Ολοι εμεισ οι καρατζοβιτεσ να παμε νααααααα ............ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News