Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Λάκη Βασιλειάδη στο Aridaia News

"Είμαι Αντιδήμαρχος όλων των Δημοτών, χωρίς διακρίσεις"

Μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Λάκης Βασιλειάδης αποκλειστικά στο Aridaia News.

Πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο, ο οποίος κατέχει μία πολύ σημαντική θέση. Είναι Αντιδήμαρχος του Δήμου Πέλλας σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός των Οικονομικών. Ο κ. Βασιλειάδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και όπως είπε «θα τονώσει την αγορά». Επίσης, μίλησε για τους στόχους του ως Αντιδήμαρχος, αλλά και για τα επόμενα σχέδιά του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Πόσες είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Πέλλας και πότε θα προχωρήσετε στην εξόφλησή τους;

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω τους συνδημότες μας, ότι ξεκίνησε η διαδικασία εξόφλησης των παλιών τιμολογίων, με βάση το νόμο του Υπουργείο Εσωτερικών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου. Έτσι, ο Δήμος Πέλλας προχωράει άμεσα και με γοργούς ρυθμούς στην εξόφληση, η οποία !θέλω να τονίσω ότι θα γίνει αυστηρά με χρονολογική σειρά. Τα τιμολόγια που αρχίζουμε να αποπληρώνουμε είναι του 2008 και θα φτάσουμε μέχρι και τα τιμολόγια του Ιουνίου του 2012. Ήδη, αποταμιεύθηκαν τα πρώτα 2.500.000 ευρώ περίπου και ξεκινάει η απορρόφησή τους. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς οι πρώτες 650.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων είναι 10.300.000 ευρώ περίπου. Φυσικά όλα αυτά τα χρήματα δεν μας τα χαρίζει απλόχερα το κράτος, θα πρέπει αναγκαστικά να παρακρατηθούν από πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ουσιαστικά είναι μία μορφή δανείου. Δίνουν αυτά τα χρήματα και στη συνέχεια τα παρακρατάνε. Και φυσικά, τα συγκεκριμένα χρήματα δίνονται μόνο στους Δήμους που τηρούν το πρόγραμμα που έχουν υπογράψει και ο Δήμος Πέλλας ανήκει σε αυτούς τους Δήμους. Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να προχωρήσει η εξόφληση όπως πρέπει και με τις διαδικασίες που πρέπει, καθώς οι περισσότεροι από τους ανθρώπους στους οποίους οφείλει ο Δήμος είναι συντοπίτες μας και άρα η συγκεκριμένη κίνηση θα τονώσει την αγορά».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας όσον αφορά στην Αντιδημαρχεία οικονομικών;

«Πρώτος στόχος μας είναι να νοικοκυρέψουμε το Δήμο και νομίζω ότι εν μέρει αυτό το νοικοκύρεμα έχει ξεκινήσει παρά τα μεγάλα προβλήματα. Δυστυχώς, ο Δήμος Πέλλας κληρονόμησε πολλά χρέη για τα δεδομένα του, οι πόροι έχουν μειωθεί δραματικά και σε πολλές περιπτώσεις αυτή η μείωση αγγίζει ακόμα και το 70%. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους μας. Ο δεύτερος στόχος μας είναι να λειτουργήσει ο Δήμος Πέλλας στα πρότυπα των μεγάλων Δήμων, καθώς και πληθυσμιακά ανήκει σε έναν από αυτούς. Θα ήθελα να αναφέρω, ότι δημιουργήσαμε ένα γραφείο προμηθειών, που δεν νοείται να μην υπάρχει στις μέρες μας. Το νοικοκύρεμα του Δήμου ίσως έχει και πολιτικό κόστος για τη δική μας Διοίκηση, ωστόσο οι εποχές δεν μας επιτρέπουν να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε με γνώμονα το πολιτικό κόστος».

Πως είναι η συνεργασία σας με το Δήμαρχο και τους υπόλοιπους Αντιδημάρχους;

«Η συνεργασία μου τόσο με το Δήμαρχο, όσο και με τους συναδέλφους Αντιδημάρχους είναι άριστη. Η επίλυση των προβλημάτων απαιτεί τη συνεργασία όλων μας και μέχρι σήμερα νομίζω ότι το έχουμε πετύχει αυτό το στοίχημα. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι».

Υπάρχουν έντονες συζητήσεις σχετικά με το αν πρέπει η όχι η Κρύα Βρύση να γίνει και πάλι ξεχωριστός Δήμος. Ποια είναι η άποψή σας;

«Με τις σημερινές συγκυρίες και ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα, δεν ξέρω αν μπορεί να υφίσταται ένας τέτοιος Δήμος αυτόνομος. Βέβαια, η κάθε τοπική κοινωνία δικαιούται να εκφράζεται και το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις πολιτικές αποφάσεις που θα πάρει η Κυβέρνηση. Το δεδομένο είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε ένας Δήμος και όπως όλοι, έτσι και οι πολίτες της Κρύας Βρύσης είναι συνδημότες μας και όσον αφορά στο πρόσωπό μου, είμαι Αντιδήμαρχος όλων των Δημοτών, χωρίς διακρίσεις».

Όπως όλα δείχνουν, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε ένα χρόνο. Ποιος θα είναι ο δικός σας ρόλος σε αυτές;

«Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε καν την ακριβή ημερομηνία, άρα είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για εκλογές. Επίσης δεν γνωρίζουμε και τη μορφή που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, μιας και υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στον τρόπο εκλογής των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων. Ωστόσο, επειδή με ρωτάτε θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εάν θα ασχοληθώ και πάλι με τις Δημοτικές Εκλογές και εάν θα είμαι ξανά υποψήφιος σε αυτές, σίγουρα θα στηρίξω τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στάμκο ο οποίος με τίμησε αρχικά συμπεριλαμβάνοντας με στο ψηφοδέλτιό του και στη συνέχεια αναθέτοντάς μου τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών».

Αφήνετε άρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είστε εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και αν ναι τότε τι σκοπεύετε να κάνετε; Ίσως να ασχοληθείτε με την Περιφέρεια όπως ακούγεται;

«Με ενδιαφέρει συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση, ωστόσο καθημερινά κρινόμαστε. Οπότε, εγώ έχω την υποχρέωση να παραμένω προσηλωμένος στα καθήκοντά μου και όταν ολοκληρωθεί η θητεία και είναι κατάλληλος ο χρόνος θα μπορώ να απαντήσω με σιγουριά στο ερώτημά σας».

9 σχόλια:

  1. ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ.
    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΑΡΑΒΗΣΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o lakis einai ena apo ta kala paidia kai gi'auto tou to antapodidei o kosmos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασ τα βλεπει αυτα και ο δικοσ μασ αντιδημαρχοσ στην αριδαια. που δεν μασ πληρωνουν τα λεφτα μασ με το ετσι θελω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο στον δημο που ξιφλαει τα ληξιπροθεσμα. μεγαλη υποθεση για την τοπικη οικονομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λακη το θέμα είναι να παραμεινεις διαφορετικός απο τους άλλους..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΑΚΗ.ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ALLOS ENAS POU TIN KANEI ME ELAFRA PIDIMATAKIA APO TO KARABI POU VOULIAZEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News