Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η Θεοδώρα Τζάκρη στο Αζερμπαϊτζάν

Το 10ο Ετήσιο Συνέδριο εστίασε στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στις συνέπειες αυτής της κρίσης στη ζωή των πολιτών

Συμμετοχή της βουλευτή Θεοδώρας Τζάκρη στις εργασίες του 10ου Ετήσιου Συνεδρίου του Κοινοβουλευτικού Δικτύου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη συμμετείχε, ως μέλος αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στις εργασίες του 10ου Ετήσιου Συνεδρίου του Κοινοβουλευτικού Δικτύου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που έλαβε χώρα στο Αζερμπαϊτζάν στις 23 και 24 Μαΐου.

Σκοπός αυτού του κοινοβουλευτικού δικτύου είναι να φέρει σε επαφή πάνω από 200 εξέχοντα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας σε όλους τους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας και των διεθνών οργανισμών, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα σε συγκεκριμένες δράσεις στο χώρο των θεσμών της δικαιοσύνης, της οικολογίας, της οικονομίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων, του κράτους πρόνοιας και άλλων αντίστοιχων δράσεων διεθνούς ενδιαφέροντος, που προσβλέπουν στην ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών και της κοινωνικής ευημερίας.

Το 10ο Ετήσιο Συνέδριο εστίασε στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στις συνέπειες αυτής της κρίσης στη ζωή των πολιτών.

Από τις εργασίες του διαπιστώθηκε ότι η παγκόσμια οικονομία «τρέχει» με τρείς διαφορετικές ταχύτητες, με την Ευρωπαϊκή και Ιαπωνική οικονομία να βρίσκονται μακριά από τους στόχους της πλήρους ανάκαμψης, την Αμερικανική οικονομία να βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ οικονομικής μεγέθυνσης και ύφεσης και τις Ασιατικές οικονομίες να επιτυγχάνουν σημαντική ανάκαμψη.

Στο πλαίσιο αυτής της διαπίστωσης συζητήθηκαν προτάσεις για την πλήρη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και για την διαφύλαξη των κοινωνικών δικαιωμάτων του κράτους πρόνοιας και των δημοκρατικών θεσμών.

Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς αναγνωρίστηκε ότι το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας πρέπει να διέλθει και μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News