Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Έτσι διώχνει ακόμα και τώρα η Ελλάδα τους επενδυτές

14 υπουργεία και 12 χρόνια μπλοκάρουν επέκταση λιμανιού

Αν και η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη μείωση των διαδικασιών αδειοδότησης για επενδύσεις, τα υπουργεία και οι αρμόδιοι φορείς φαίνεται πως έχουν... άλλη άποψη.

Στη χώρα με 27% ανεργία, επενδύσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, “πνίγονται” στη γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ, το χαρτοβασίλειο του Δημοσίου ταλαιπωρεί τους κατοίκους αλλά και τους επιχειρηματίες. Στα μικρά νησάκια Καλάμου και του Κάστου στο Ιόνιο, ένας αγωγός ύδρευσης χρειάστηκε 76 γνωμοδοτήσεις και περίπου δύο χρόνια για να πάρει το “πράσινο φως”, ενώ 14 υπουργεία επι 12 χρόνια εγκρίνουν την επέκταση του λιμανιού στο νησάκι της Ερεικούσσας.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ, η περιβαλλοντική αδειοδότηση ενός μεταλλείου κράτησε σχεδόν 1000 μέρες, δηλαδή πάνω απο 3 χρόνια.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, μεγαλύτερες εστίες της ταλαιπωρίας είναι οι Περιφέρειες και η διεύθυνση Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού.

Η σχετική μελέτη του Συνδέσμου μαζί με όλα τα προβλήματα και τις προτάσεις αντιμετώπισης των γραφειοκρατικών προβλημάτων με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις παραδόθηκε στις 30 Απριλίου στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News