Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σκύδρα: Κανένα σχέδιο για τις πηγές Λουτροχωρίου - «Χορτάσαμε από λόγια» λένε οι πολίτες

Ο επιστημονικός Σύμβουλος Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Δρ. Υδρογεωλογίας Α.Π.Θ κ. Ζήσης Αγγελίδης

Πολλά ειπώθηκαν στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκύδρας το απόγευμα της Τετάρτης για το θέμα των ιαματικών πηγών Λουτροχωρίου.

Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε για τη μεγάλη αξία των νερών της περιοχής, ωστόσο οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής χόρτασαν από λόγια και στην πράξη δεν γίνεται τίποτα.

Στη Συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με σκοπό να ενημερώσει το σώμα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι μας διαφώτισε, καθώς δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης των πηγών. Άλλωστε, αν υπήρχε κάποιο σχέδιο θα είχε υλοποιηθεί τα χρόνια που λεφτά υπήρχαν στους Δήμους. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά αποδεικνύουμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τον φυσικό μας πλούτο.

 
Από την άλλη, ο επιστημονικός Σύμβουλος Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Δρ. Υδρογεωλογίας Α.Π.Θ κ. Ζήσης Αγγελίδης, ο οποίος έδωσε επίσης το παρών, εξήγησε με γλαφυρό τρόπο όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το θέμα, ενώ σημείωσε τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Κλείνοντας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το ενδιαφέρον των υπευθύνων φαίνεται και από το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα για την ανάπτυξη του τόπου, μπήκε τελευταίο μέσα στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News