Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Να αποκατασταθεί αμέσως το Ανοιχτό Θέατρο στο Δασάκι Αριδαίας»

Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας καταγγέλλει την απαράδεκτη υποτίμηση και απαξίωση των πολιτιστικών χώρων της Αλμωπίας από την Δημοτική Αρχή.

Ακραίο αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, είναι η πρόσφατη απαγόρευση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της χρήσης του Ανοικτού Θεάτρου στο Δασάκι για εκδηλώσεις λόγω επικινδυνότητας (ασυντήρητα τα ξύλινα καθίσματα , ξεμονταρισμένα , σκουριασμένα τα σίδερα κλπ).

Ήδη η πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωση από τον Σύλλογο γονέων του Ειδικού σχολείου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου θα αναγκαστεί να μεταφερθεί αλλού. 

Ακόμη και η διαχείριση της χρήσης του «Ξενιτίδειου» Πνευματικού Κέντρου εγκυμονεί κινδύνους για τον χρόνο ζωής του.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να συντηρήσει το συντομότερο δυνατόν το Ανοικτό Θέατρο στο «Δασάκι»,να το περιφρουρήσει με την κατασκευή περίφραξης και να το αποδώσει στους δημότες ως ένα φυλασσόμενο χώρο πολιτισμού και αναψυχής.

Να οριστεί άμεσα υπεύθυνος διαχείρισης της χρήσης του Ξενιτίδειου Πνευματικού κέντρου.

Να σχεδιάσει και να διαχειριστεί την πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού με τις εκδηλώσεις των τοπικών συλλόγων, με τρόπο που να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις.

Να προβάλλει το πρόγραμμα εκδηλώσεων με τρόπο που και οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες να μπορέσουν να έλθουν σε επαφή με τον πολυπολιτισμικό πλούτο της Αλμωπίας.

Η Τ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλμωπίας, καλεί τους πολίτες της Αλμωπίας σε επαγρύπνηση και ενεργοποίηση για την διατήρηση και την προστασία των χώρων πολιτισμού και όχι μόνο, με δεδομένο ότι δύσκολα μπορούν τέτοιοι χώροι να ξαναγίνουν μέσα στην σημερινή πραγματικότητα.

13 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Ο ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.
    ΚΑΝΤΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΟΧΙ. ΚΟΥΚΛΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ.
    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....ενώ η δική σου πρόταση είναι τέλεια λουτρακιώτη!

      Διαγραφή
    2. Ας μην είχαμε επί σειρά ετών δημάρχους λουτρακιώτες και θα σου 'λεγα πως θα ήταν και μα λουτρά...

      Διαγραφή
  2. τι να πει κανεις για την το.συριζα αλμωπιας... βρε πυροβολημενοι , ειναι "ακραιο" αν η τεχνικη υπηρεσια δεν δινει ο.κ. ; προφανως υπαρχουν λογοι ! επικεντρωστε την κριτικη σας (δημοκρατικα αποδεκτο δικαιωμα σας ) στη δημ.αρχη και εξαιρεστε απο το κειμενο τις οποιες αναφορες στην τεχνικη υπηρεσια . και μη μου πειτε οτι δεν ειναι ετσι (εστω απο κεκτημενη ταχυτητα το κανατε ) γιατι κατι σκαμπαζουμε απο ελληνικα... κατα τα αλλα , ειναι οντως σημαντικο να λειτουργουν στολιδια οπως το ανοιχτο θεατρο ( το εφτιαξε ο Χατζηδημητριου και το συντηρησε ο Ζερζης ) αλλα οπως μαθαμε ο συντροφος Πασοης , θα ξοδεψει τα χρηματα του κοσμακη για να προσλαβει γενικο γραμματεα στον δημο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τ.Ο.ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας25 Μαΐου 2013 στις 12:10 μ.μ.

      Η Τεχνική υπηρεσία σωστά απαγόρευσε την χρήση του ( αφού το έκρινε επικίνδυνο). Το πρόβλημα είναι η απαξίωση του χώρου τόσο από την παρούσα Δημοτική αρχή όσο και από τις αμέσως προηγούμενες, η Τεχνική Υπηρεσία γνωρίζουμε ότι ετοιμάζει μελέτη αποκατάστασης του και ζητάμε να προχωρήσει η υλοποίηση της άμεσα

      Διαγραφή
  3. ας μην ειρωνευονται κάποιοι μη έχοντας γνώση και για την αξία του χώρου, και την διαχρονική σύνδεση του με ότι όμορφο συμβολίζει για την Αριδαια και εμπλέκοντας δημαρχους ,τοπικούς άρχοντες και νυν και παλιούς κοκ.Έχετε άποψη κάποιοι κύριοι για το ότι το εδώ και 50 χρόνια στολίδι της πόλης είναι οικτρά παραμελημένο?
    κατα την ταπεινή μου άποψη θα μπορουσε κάποιος πολιτης να ελέγξει από πότε η οποια τεχνικη υπηρεσία έχει την δυνατότητα να αποφασίζει ζητώντας απ τις εισαγγελικές αρχές να επέμβουν.
    Πραγματικά μας εξέπληξε θετικά ο Συριζα τον οποιο δεν εχω ψηφίσει ποτέ με την ευαισθησία του αυτή.
    Θα παρακαλούσα όλους όσους θέλουν το καλό αυτού του τόπου ,να έχουν εντελώς προσωπική άποψη έχοντας ομως διαβάσει αρκετά και έχοντας διερευνήσει κάποια ζητήματα λίγο περισσότερο.Και ας μην σχολιάζουμε εδώ σαν να βρισκόμαστε στο τελευταίο καφενέ του τελευταιου χωριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΝΟ Ο ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΙΑΞΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ! ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εκτος θεματος εισαι .Για πολιτισμο μιλαμε και οχι για κοινους θνητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το Παρκο κυκλοφοριακής αγωγής πρέπει να αλλάξει χρήση γιατι μένει αναξιοποίητος σημαντικός όμορφος χώρος δίπλα σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΒΛΕΠΩ? ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΥΚΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11,39..αν δεν ηταν ξυλινο πως θα περναν δουλειες τα επομενα χρονια καποιοι?ε???αλλα που να καταλαβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το συριζα θελει να κανει καπια εκδηλοση μαλλον και τον πιασαν οι ευεσθισιες για πολιτισμο,στα πλαισια του πολιτισμου ας δουνε καλητερα τι δηλωσεις κανουν καπια μελοι και βουλευτες τους για τη μακεδονια και τον ποντο που με τις δηλωσεις τους ισοπεδονουν καθε πολιτισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ 12:31!
    Ανορθόγραφε όψιμε "πατριώτη", οι πρώτοι που ξεπουλάν τους απανταχού Έλληνες και την Ελλάδα ήταν και είναι οι πατριδοκάπηλοι φασίστες με τις "μεγάλες φανφάρες και ιδέες τους", ίσα με έναν αιώνα τώρα!
    Και εσύ όμως είσαι θύμα των πολιτικών τους που σε άφησαν αγράμματο για να σε μετατρέψουν σε απολίτιστο "εθνικιστούλη"!
    Η πατρίδα δεν είναι μίσος και κραυγές αλλά γνώση και απόδοση δικαιοσύνης σε όλους που έχουν υποστεί ή ζουν τώρα, γενοκτονίες!

    Υ.Γ. Σε παρακαλώ μην αρχίσεις να γράφεις από εδώ και στο εξής με λατινικούς χαρακτήρες (γκρίνγκλης) γιατί θα κατηγορηθείς για προδότης της γλώσσας μας, δηλαδή της πατρίδας μας!
    Καλύτερα να γραφτείς ξανά στην Πρώτη Δημοτικού, πιστεύω θα σε βοηθήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News