Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Δήμος Πέλλας: Ξεκίνησε η διαδικασία εξόφλησης των παλιών τιμολογίων

Όπως έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάκης Βασιλειάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Aridaia News

Ξεκίνησε από το Δήμο Πέλλας η διαδικασία εξόφλησης των παλιών τιμολογίων, με βάση το νόμο του Υπουργείο Εσωτερικών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου.

Όπως έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάκης Βασιλειάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Aridaia News, «ο Δήμος Πέλλας προχωράει άμεσα και με γοργούς ρυθμούς στην εξόφληση, η οποία θέλω να τονίσω ότι θα γίνει αυστηρά με χρονολογική σειρά.

Τα τιμολόγια που αρχίζουμε να αποπληρώνουμε είναι του 2008 και θα φτάσουμε μέχρι και τα τιμολόγια του Ιουνίου του 2012. Ήδη, αποταμιεύθηκαν τα πρώτα 2.500.000 ευρώ περίπου και ξεκινάει η απορρόφησή τους. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς οι πρώτες 650.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων είναι 10.300.000 ευρώ περίπου.

Φυσικά όλα αυτά τα χρήματα δεν μας τα χαρίζει απλόχερα το κράτος, θα πρέπει αναγκαστικά να παρακρατηθούν από πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ουσιαστικά είναι μία μορφή δανείου. Δίνουν αυτά τα χρήματα και στη συνέχεια τα παρακρατάνε.

Και φυσικά, τα συγκεκριμένα χρήματα δίνονται μόνο στους Δήμους που τηρούν το πρόγραμμα που έχουν υπογράψει και ο Δήμος Πέλλας ανήκει σε αυτούς τους Δήμους.

Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να προχωρήσει η εξόφληση όπως πρέπει και με τις διαδικασίες που πρέπει, καθώς οι περισσότεροι από τους ανθρώπους στους οποίους οφείλει ο Δήμος είναι συντοπίτες μας και άρα η συγκεκριμένη κίνηση θα τονώσει την αγορά».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη με ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News