Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Θεοδώρα Τζάκρη: "Κάλυψη των ζημιών από την καρπόπτωση στα οπωροφόρα από τον ΕΛΓΑ"

Ανακοίνωση

Θ. Τζάκρη στη σημερινή σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ: Κάλυψη των ζημιών από την καρπόπτωση στα οπωροφόρα από τον ΕΛΓΑ εντός του υφιστάμενου κανονισμού και καταβολή των αποζημιώσεων εντός της χρονιάς η μοναδική λύση του προβλήματος.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό κ. Αθ. Τσαυτάρη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο και τους βουλευτές Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας με αντικείμενο το τεράστιο πρόβλημα της καρπόπτωσης που αντιμετωπίζουν φέτος οι καλλιέργειες οπωροφόρων, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη ζήτησε κάλυψη των ζημιών από την καρπόπτωση στα οπωροφόρα από τον ΕΛΓΑ εντός του υφιστάμενου κανονισμού και καταβολή των αποζημιώσεων εντός της χρονιάς, καθώς όπως ανέφερε γενεσιουργό αίτιο είναι ο παγετός, ο οποίος καλύπτεται από τον υφιστάμενο κανονισμό ασφάλισης φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ και μπορεί ο Οργανισμός να προχωρήσει σε άμεση αναγγελία υποβολής δηλώσεων ζημίας από τους πληγέντες παραγωγούς που να καλύπτει και τις μεσοπρώϊμες και οψιμανθείς ποικιλίες.

Η κ. Τζάκρη τόνισε επίσης ότι η λύση των ΠΣΕΑ συνιστά ουσιαστικά «μη-λύση» του προβλήματος για τους παραγωγούς οπωροφόρων.

Ζήτησε δε την άμεση σύσταση ειδικής επιτροπής που θα αποτελείται από εμπειρογνώμονες (καθηγητές πανεπιστημίου κτλ), η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στην έκδοση πορίσματος που θα καταδεικνύει το γενεσιουργό αίτιο του προβλήματος, ώστε να αρθούν οι αμφισβητήσεις που διατυπώθηκαν στη σύσκεψη από πλευράς ΕΛΓΑ και να προχωρήσει ο Οργανισμός στην κάλυψη των ζημιών μέσω του υφιστάμενου κανονισμού και στην άμεση αναγγελία υποβολής δηλώσεων ζημίας, όπως προβλέπεται από τον ίδιο τον κανονισμό.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα εξετάσει προσεκτικά την πρόταση της κ. Τζάκρη και θα αποφανθεί σχετικά εντός των επόμενων ημερών.-

1 σχόλιο:

  1. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Έτσι δεν έλεγες Θοδώρα μου όταν ψήφιζες το 2010 αυτό το έκτρωμα του ΕΛΓΑ; Αντί να βγάζεις δελτία τύπου θα έπρεπε να είχες την ευθιξία να ζητήσεις συγνώμη από τους αγρότες για τα ψέματα και τις επιλογές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News