Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Έχεις πλαστό πτυχίο; Έξω από το Δημόσιο

Από κόσκινο περνούν πτυχία και πιστοποιητικά 622.000 υπαλλήλων

Αγαπάς και διεκδικείς τη θέση σου στο δημόσιο; Απόδειξη! Τέλος στις θέσεις «ρουσφέτια» με δήθεν πτυχία και πιστοποιήσεις γνώσεων. 

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης περνά σε δραστικά μέτρα έτσι ώστε να διορθώσει όσο είναι εφικτό το «μικρό» τόσο δα δημοσιονομικό προβληματάκι.

Με εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργού Μανιτάκη ζητείται απ' όλες τις διευθύνσεις προσωπικού να επικαιροποιήσουν τους φακέλους 622.000 εργαζομένων στο Δημόσιο σε Υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Από κόσκινο θα περάσουν τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάσει των οποίων προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν βαθμολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάρχουν στον φάκελό τους, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν ότι όλα είναι επικυρωμένα.

Σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, το έγγραφο δεν θα λαμβάνεται υπόψη, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ελέγχεται η γνησιότητά του.

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα; Ο εκάστοτε δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει να προμηθευτεί κούτες με μέγεθος ανάλογα των αξεσουάρ του γραφείου του, γιατί θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. Αναρωτιέμαι… άραγε δεν συμπληρωθούν 2.000 υπάλληλοι που να έχουν δήθεν πτυχία από τους 622.000 που θα περάσουν από έλεγχο; Η απάντηση οσονούπω…​ 

---
Πηγή: lay-out.gr

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους αυτονόητος έλεγχος.
    Θα έπρεπε να είχε γίνει για όλες τις προσλήψεις προ ΑΣΕΠ. Στις προσλήψεις προ ΑΣΕΠ δεν υπήρχε έλεγχος δικαιολογητικών, οι προσλήψεις γίνονταν μόνο κομματικά και ρουσφετολογικά. Το αυτονόητο ήταν αφού ίσχυε νέος νόμος μετά το ασεπ θα έπρεπε να γίνει αυτονόητα αυτός ο έλεγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News