Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δήμος Αλμωπίας: Το νέο εκλογικό σύστημα ανατρέπει τα δεδομένα

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και η επόμενη μέρα των εκλογών

Αλλάζει, όπως όλα δείχνουν, το παιχνίδι των Δημοτικών Εκλογών.

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης των δημοτικών αρχόντων, δηλαδή ο διαχωρισμός της ψήφου για τον Δήμαρχο από την ψήφο για την ανάδειξη Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι και θα επιλέγονται από ξεχωριστό, ενιαίο ψηφοδέλτιο, έρχονται να ανατρέψουν τις υπάρχουσες πολιτικές ισορροπίες.

Όπως είναι αναμενόμενο, όλα αυτά προκαλούν πονοκέφαλο και στον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη, ο οποίος λόγω της φυσική φθοράς μετά από τέσσερα χρόνια διοίκησης, θα πρέπει να στηρίξει τον προεκλογικό του αγώνα στις δικές του δυνάμεις και μόνο.

Το ίδιο φυσικά ισχύει για όλους όσοι θα είναι υποψήφιοι, ωστόσο το συγκεκριμένο σχέδιο, αν εφαρμοστεί, θα ευνοήσει περισσότερο όσους θα ασχοληθούν για πρώτη φορά με τα κοινά και θα προβάλουν ως ατού την μη εμπλοκή τους με παλαιότερες, ίσως «τραυματισμένες», διοικήσεις.

Από την άλλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να στηριχθούν και αυτοί στις δυνάμεις τους, ώστε να εκλεγούν.

Φυσικά, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και η επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς ο εκάστοτε Δήμαρχος θα κληθεί να διοικήσει χωρίς να έχει την πλειοψηφία και θα πρέπει να συνεργαστεί ακόμα και με άτομα τα οποία ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα.

5 σχόλια:

  1. o pasois einai manoula stis synergasies. oi fwtografia pou dimosievete milaei apo monh ths. metas apo auto, katalaba ti symvainei me tis dhthen kontres tous mprosta sthn kamera....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΟΥ ΚΑΙ ΧΑΧΑΧΑ..... ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙ.

      Διαγραφή
  2. Θα είναι ξανά υποψήφιος ο πασόης;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News