Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα... Θυμάστε;


Ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια και κράτησε αρκετά καλοκαίρια. Από το τιμόνι της πέρασαν αρκετοί παρουσιαστές...

Στις 21:00 το βράδυ την 01 Ιουλίου 1993 προβλήθηκαν για πρώτη φορά τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα απο την ελληνική τηλεόραση.

Πρώτη εκπομπή απο το Ρυλ της Ουαλίας με την ομάδα της Αργυρούπολης να διαγωνίζεται σε παιχνίδια με κεντρικό θέμα την Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων.

Τα Παιχνίδια Χωρις Σύνορα αγαπήθηκαν αρκετά απο το ελληνικό κοινό καθώς τα ποσοστά τηλεθέασης ηταν υψηλά και ξεπερνούσαν κατά πολύ τον μέσο όρο τηλεθέασης που είχε η δημόσια τηλεόραση.

Η Ελλάδα συμμετείχε στα JSF μέχρι και το 1999 όπου αποφασίστηκε το τέλος των Παιχνιδιών.

Την παρουσίαση των Παιχνιδιών είχαν για το 1993 η Δάφνη Μπόκοτα ενώ τις εκπομπές στην Ιταλία και την Ουγγαρία παρουσίασε η Βέρα Στρατάκου. Την ελληνική εκπομπή παρουσίασαν ο Γιώργος Τσιδίμης και η Άντζελα Γκερέκου. Το 1994 στα παιχνίδια συμμετέχουν 9 χώρες και όλες οι εκπομπές παρουσιαστηκαν απο την Δάφνη Μπόκοτα, ενώ στην ελληνική εκπομπή που έγινε στον Πόρο, συμμετείχε ο Φίλιππος Σοφιανός. Η Δάφνη Μπόκοτα και για το 1995 είναι η κεντρική παρουσιάστρια των παιχνιδιών, ωστόσο την παρουσίαση της εκπομπής στην Τσεχία ανέλαβε ο Φίλιππος Σοφιανός, όπως και την πρώτη εκπομπή της Ουγγαρίας, ενώ παρουσίασαν απο κοινού τις ελληνικές εκπομπές! Το 1996 η Δάφνη Μπόκοτα συναντά τον Κώστα Σγόντζο οπου παρουσίαζαν μαζι (μοιράζοντας τις εκπομπές) τα παχνίδια μέχρι και το 1997 (Τον τελικό του 97 τον παρουσίασε μόνος του ο Κώστας Σγόντζος). Το 1998 αλλα και το 1999 όλες οι εκπομπές παρουσιάστηκαν απο τον Κώστα Σγόντζο.



Το 1995 έρχονται οι πρώτες ελληνικές πρωτιές στα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα με την ομάδα της Ρόδου στο Μιλάνο της Ιταλίας και με την Πάτρα στην Μάλτα. Τρία χρόνια μετά, το 1998 η ομάδα της Κομοτηνής στο Τρέντο της Ιταλίας φέρνει την Ελλάδα ξανά στην πρώτη θέση.

Η διοργάνωση του 1995 και του 1998 αποτελούν τις καλύτερες χρονιές απο απόψη δυναμικότητας των ελληνικών ομάδων, καθως στην διοργάνωση του 1995 η Ελλάδα είχε 2 πρώτες θέσεις και μία 3η, ενω το 1998 σε έξι εκπομπές απο τις δέκα, η Ελλάδα ήταν στις τρείς πρώτες θέσεις!



Η ελληνική διοργάνωση του 1994 στον Πόρο έχει μείνει στην ιστορία των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα και στη μνήμη οσων συμμετειχαν! Ο λογος είναι οτι η διεξαγωγη των παιχνιδιών τελείωσε στις 06:45 το πρωϊ ! Ήταν μία πραγματική Οδύσσεια όπως ήταν και το θέμα της εκπομπής! Όπως δήλωσε ο ιταλος παρουσιαστής, Ettore Andenna, χρησιμοποιηθηκαν ειδικά μπλε φίλτρα για την εγγραφή της εκπομπής , ωστε στις οθόνες να εμφανίζεται ακομη βράδυ, αν και ο ήλιος είχε βγει στον Πόρο! Ωστόσο η εκπομπη του Πορου αποτελεί την καλύτερη διοργάνωση της ΕΡΤ σε σχέση μετα τα παιχνίδια και τις κατασκευές! Μια εντυπωσιακή εκπομπή, ένα πραγματικό υπερθεαμα!

Το 1993 κεντρικοί παρουσιάστες της Ελληνικής εκπομπής ήταν ο Γιώργος Τσιδίμης και η Αντζελα Γκερέκου με θέμα τους άθλους του Ηρακλή και το 1995 η Ελλάδα φιλοξένησε για πρώτη φορά δύο εκπομπές, η πρώτη ειχε ως θέμα τους μύθους του Αισώπου και η δεύτερη τις περιπέτειες του Θησέα.

Το 1999 ήταν η τελευταία διοργάνωση των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα, αν και έγιναν προσπαθειες όπως αυτή του 2007, η επαναφορά τους δεν στέφθηκε απο επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News