Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Νέο "μανίκι" για τους Ελεύθερους επαγγελματίες - Δείτε που θα σκάνε από 122 έως 360 ευρώ το μήνα!

Τα πάνω κάτω φέρνει ο ΟΑΕΕ λόγω έλλειψης εσόδων!

Με το μήνα - και όχι ανά δίμηνο - θα πληρώνουν στον ΟΑΕΕ τις ασφαλιστικές τους εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τον επόμενο χρόνο.

Η αλλαγή που αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 εντάσσεται στα μέτρα για την αύξηση της εισπραξιμότητας των εισφορών και τη στήριξη των εσόδων του Ταμείου που ήδη άρχισαν να συζητούν η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Οι εισφορές που καταβάλλονται στον ΟΑΕΕ ανά δίμηνο για τους παλαιούς (έως 31/12/2012) ασφαλισμένους κυμαίνονται, ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία, από 245 ευρώ – 605 ευρώ το δίμηνο και για τους νέους (από 1/1/93 και μετά) από 210 ευρώ – 709 ευρώ.

Το ταμειακό έλλειμμα που προϋπολογίζει ο ΟΑΕΕ για το επόμενο έτος φτάνει τα 800 εκατ ευρώ και αναζητούνται και άλλα μέτρα για την αύξηση των εσόδων του

Πηγή: Ημερησία

9 σχόλια:

  1. ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ9 Οκτωβρίου 2013 στις 11:43 π.μ.

    ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ.
    ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ STOP ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Τ ' Α@@@@@@@Α ΜΑΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα χρυσοστομε, δεν μπορει καποιοι να τ ακουμπανε και καποιοι στα χωρια και σε μεγαλα χωρια να την βγαζουν στην κουτρα.φαντασου εγω που εχω δωσει μεχρι τωρα 160.000 ευρω, δηλ γυρω στα 55 εκατομυρια να μη παρω συνταξη, γιατι καποιοι στους προμαχους στον εξαπλατανο στο λουτρακι κλπ. δεν δινουν τσακιστη δεκαρα.και οπως λες οποιος δεν μπορει βαζει λουκετο, οχι να επιβιωνει σε βαρος των υπολοιπων οι οποιοι αγωνιουν αν παρουν καποτε συνταξη.ευχαριστω για την φιλοξενια.

      Διαγραφή
    2. Σωστοί οι παραπάνω.

      Διαγραφή
  2. είτε Αριδαία με χειμώνα 6 μήνες ,είτε Ηράκλειο με 1 μήνα δροσούλα, φοιτητές (εξτρα χρήμα στην αγορά), στρατό,αμερικάνικες βάσεις, κρουαζιερόπλοια , το Τεβε είναι ίδιο! Ναι λέμε! το ίδιο !!!!
    Συμπέρασμα: ρε σεις εκει πάνω ,ή κορόιδα είστε ή το κράτος σας δουλεύει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΟΛΟΙ Ν ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η εισφορα στον οαεε θα επρεπε να ειναι ποσοστο επι του τζιρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν σχολίασε κανείς αυτή την αδικία ότι αλμωπία και κολωνάκι πληρώνουν το ίδιο?? θα τρελαθουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα ντε, από εκεί να καταλάβεις πόσο χαζοί είμαστε στην Αλμωπία

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News