Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Μακεδονία

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε στις 08.05, είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και έγινε 38 χιλιόμετρα βόρεια του Πολύγυρου με μόλις 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.

Νωρίτερα το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ανακοίνωσε πως η σεισμική δόνηση έγινε στις 08.15. Είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχή του Ασκού και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και σε εκείνες της Χαλκιδικής, της Δράμας και της Καβάλας, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές και τραυματισμούς.

Οπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ προκλήθηκε αναστάτωση και οι περισσότεροι άρχισαν να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους, για να δουν αν είναι καλά.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας. Για την ώρα δεν μπορούν να πουν εάν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News