Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πέλλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Συντονιστής ο Γιάννης Σηφάκης

Γιάννης Σηφάκης, συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΧΙ «ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΗ» ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Στις σημερινές συνθήκες πρωτοφανούς, σε ένταση και έκταση, επίθεσης στην Ελληνική κοινωνία με τα λαϊκά στρώματα να χάνουν τα εισοδήματα τους, εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών να ακυρώνονται, με την ανεργία να καλπάζει, την οικονομία να ακολουθεί καθοδικό σπιράλ θανάτου, την κοινωνία να αποσυντίθεται, τους θεσμούς να διαλύονται, την δημοκρατία να περιστέλλεται και η Αυτοδιοίκηση πλήττεται βάναυσα. Πλέον δεν υπάρχει ο κίνδυνος «καχεκτικής» αυτοδιοίκησης αλλά «κλινικά νεκρής» αυτοδιοίκησης.

Η εφαρμογή των μνημονίων έχει οδηγήσει την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση σε μείωση κατά 60% των θεσμοθετημένων πόρων της και σχεδιάζεται νέα μείωση 29%, αντίστοιχα και για την αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού, οι αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις με τον υπερσυγκεντρωτισμό που έφεραν αφυδάτωσαν την πεμπτουσία της αυτοδιοίκησης, βασικές κοινωνικές υπηρεσίες έχουν συρρικνωθεί ή καταργηθεί, οι απολύσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι στην πρώτη γραμμή, με τον απαράδεκτο θεσμό του «παρατηρητήριου οικονομικής αυτοτέλειας» καταργείται στην ουσία η αυτοτέλεια , διαφαίνεται σαφής προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών καθαριότητας και άλλων δημοτικών υπηρεσιών και άλλα.

Στις επικείμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης το δίλημμα είναι καθαρό: ή η αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να λειτουργεί στο σημερινό καταστροφικό καλλικρατικό- μνημονιακό πλαίσιο ή θα μετασχηματιστεί σε αποκεντρωμένη δημοκρατική εξουσία με λαϊκή συμμετοχή για να αποτελέσει βασικό στήριγμα του κοινωνικού κράτους και φορέα παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ελέγχεται από τις τοπικές κοινωνίες τόσο μέσα από θεσμοθετημένες συμμετοχικές δομές όσο και μέσα από τις αυτόνομες κοινωνικές οργανώσεις και να εξασφαλίζει την συμμετοχή των δημοτών με λαϊκές συνελεύσεις, συμμετοχικό προϋπολογισμό και τοπικά δημοψηφίσματα. Να εφαρμοστεί η απλή αναλογική στην εκλογή των συμβούλων. Να καταργηθεί το «παρατηρητήριο». Να διατηρηθούν όλες οι κοινωνικές δομές, να ενισχυθούν οι δομές αλληλεγγύης. Να προωθήσει τον σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων με διαχωρισμό στην πηγή, ανάκτηση υλικών, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, αξιοποίηση, ταφή υπολειμμάτων στην θέση της σημερινής «χυδαίας» διαχείρισης που και αυτή έτσι όπως γίνεται είναι απόλυτα προβληματική.

Τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τις πολιτικές αυτές επιθυμούμε να είναι άφθαρτοι, έντιμοι, άξιοι συμπολίτες μας, με προτεραιότητα στους νέους, που θα αποφασίσουν να «βάλουν πλάτη» στην δύσκολη αυτή συγκυρία για να αποτραπεί η καταστροφή του θεσμού και της κοινωνίας και θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε για την υποστήριξη ή συγκρότηση αυτοδιοικητικών σχημάτων και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Με την αναζήτηση συγκλίσεων και συμμαχιών με τοπικές κοινωνικές δυνάμεις, συλλογικότητες, κινήματα, πρόσωπα στην κατεύθυνση δημιουργίας ευρύτερων συσπειρώσεων με άξονα την απόρριψη των μνημονίων και του «Καλλικράτη» και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών, των υποδομών και της δημοκρατίας. Για ένα πρόγραμμα για τις τοπικές κοινωνίες που θα δίνει απαντήσεις σε όλα τα βασικά προβλήματα τους προς όφελος του πολίτη στις κατευθύνσεις που προαναφέρθηκαν και θα συνιστούν λογικές ανατροπής έξω από τις συνήθεις πρακτικές διαχείρισης. Μέσα από τις διαδικασίες αυτές και μετά την ολοκλήρωση τους θα προκύψουν και τα πρόσωπα που είναι κατάλληλα τόσο για την θέση των επικεφαλής όσο και για τις θέσεις των συμβούλων.

Γιάννης Σηφάκης
Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Πέλλα

15 σχόλια:

  1. μπράβο Σηφάκη, πολύ καλή τοποθέτηση. μακάρι να έχετε τέτοιους προσανατολισμούς μέχρι τέλους και να μην χαθείτε και εσείς στις "εύκολες" λύσεις των χιλιοειπωμένων παραμυθιών. Αν πραγματικά έχετε αυτές τις επιλογές μέχρι τέλους, μόνο κάτι καλό θα βγει. ακόμα και αν αυτή τη φορά δεν θα είναι πλειοψηφικό, το έργο, οι προτάσεις και η στάση που θα έχει τα επόμενα 5 χρόνια θα το καταστήσουν πλειοψηφικό την επόμενη φορά.
    ενας νεός, απηυδισμένος από την ανικανότητα σχεδόν του ΣΥΝΟΛΟΥ αυτών που μας διοίκησαν και μας διοικούν. προχωρήστε και είμαστε μαζί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταμάτα να γράφεις ο ίδιος....σύντροφε. Άσε τα σάπια περί...νέου που δήθεν απογοητεύτηκε από όλους....Μια ζωή συριζαίος ήσουν και θα συνεχίσεις να είσαι περιμένοντας ματαίως αυτό το...πλειοψηφικό ρεύμα!

      Διαγραφή
    2. Εσύ που δήθεν απάντησες δείχνεις το ήθος σου, ευτυχώς δεν σου μοιάζουν πολλοί..

      Διαγραφή
    3. Μπλά, μπλά, μπλά.... και στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποδείξει κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο στο Νομό γιατί θα είναι - όπως και όλες τις προηγούμενες τετραετίες - σε Συνδυασμούς με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως μέχρι τώρα με ΠΑΣΟΗ στην ΑΡΙΔΑΙΑ, με ΒΟΣΝΑΚΗ-ΣΙΟΝΤΡΑ στην ΕΔΕΣΣΑ, με ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ. Το ξέρουμε το παραμύθι από ανθρώπους που ΣΥΝ-διοίκησαν στους παραπάνω Δήμους με το ΑΖΗΜΙΩΤΟ της καρέκλας ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ με αμοιβή.
      Άστα να πάνε ΣΗΦΑΚΗ.

      Διαγραφή
  2. ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΩΣ, ΔΗΘΕΝ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ "ΕΤΣΙ" ΚΑΙ "ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ".
    ΟΠΩΣ ΔΗΛ .ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΘΟΛΩΣΟΥΝ" ΤΑ ΝΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ, ΞΑΝΑ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΙ ΠΑΛΙΟΣΟΥΠΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως επιχείρησε δηλαδή το ΚΚΕ (τάχα μου Λαϊκή Συμμαχία) την προηγούμενη φορά και μετά τις εκλογές: δεν ξέρω, δεν είδα, όλοι οι άλλοι είναι το ίδιο;
      Πολύ μελάνι αμολάς σύντροφε.

      Διαγραφή
    2. Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ", ΔΗΛΩΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε.
      ΥΓ.: ΜΗΝ ΛΕΣ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Ο,ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ...

      Διαγραφή
    3. Ναιαιαιαιαι! Ό,τι κάνατε στην Αριδαία. Πρώτα καλούσατε τους υπόλοιπους αριστερούς σε κοινό ψηφοδέλτιο και μετά δεν θέλατε καμιά σχέση μαζί τους.
      Η γραφικότητα σ' όλο της το μεγαλείο. Ένας-δυο υποψήφιοι στα μισά χωριά. Ψηλά τη σημαία σύντροφε...της γραφικότητας.

      Διαγραφή
    4. εσυ γιατι νιοαζεσαι τοσο πολυ για το κκε συντροφε καπιταλιστη (πρωην πασοκε) του συριζα;
      καντε το ψηφοδελτιο σασ και μην ασχολειστε με τουσ γραφικουσ οπωσ τουσ αποκαλειτε

      Διαγραφή
  3. Μπραβο σύντροφε Γιάννη
    Ουσιαστικό και περιεκτικό κείμενο που απαντάει στα υπαρκτά προβλήματα αλλά και στο όραμα της αριστερής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Φτάνει πια η μικροπολιτική, η υποταγή έχει καταργηθεί η οικονομική κια διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ γεγονός που παραβαίνει το Σύνταγμα.
    Είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα
    δείτε το χιονοδρομικό ξεπεσμός απαξίωση και διαπλοκή
    δείτε τον Στάμκο που φλέρταρε πριν λίγο καιρό στις εκδηλώσεις μνήμης με τους Χρυσαυγίτες προσκαλώντας τους στην κατάθεση στεφάνου αλήθεια τώρα τι λέει ο ανεκδιήγητος ;;;
    Πρέπει να στηριχθούν τα αριστερά ψηφοδέλτια σε όλους τους Δήμους του Νομού
    .
    Εμπρός για την Ανατροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μην ξεχνασ να κατουρασ που και που .....αντε ρε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά εσύ που φοράς το babylino δεν έχεις πρόβλημα

      Διαγραφή
  5. ανεβαίνει ο συριζα ,αλλά δυστυχώς θέλει καλύτερα στελέχη.Ειδικά κάτι νεόφερτοι δάσκαλοι απ το πουθενά....χμ χμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ σύντροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. με βάση τη λογική και την ισοτιμία ο συριζα θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.Δεν είναι κακό να τους δούμε και αυτούς.όποιος φοβάτε κάτι τέτοιο φοβάτε τη δημοκρατια.Αυτό θέλει ο κόσμος αυτό θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News