Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΦΩΤΟ: Με κόντρες και γκρίνιες ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πέλλας

Δείτε φωτογραφίες από τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

«Με μεγάλη φειδώ και ορθολογικά όπως ορίζουν οι οδηγίες του Υπουργείου, έγινε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πέλλας».

Αυτό τόνισε ο Αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας Κώστας Δεληγιαννίδης, ο οποίος παρουσίασε το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2014, το οποίο είναι προϋπολογισμού περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, περίπου τα 3 εκατομμύρια είναι νέα έργα και τα υπόλοιπα συνεχιζόμενα από τις προηγούμενες χρονιές.

«Κατορθώσαμε με μεγάλη προσπάθεια και συμπιέζοντας τα λειτουργικά έξοδα, το 20% του προϋπολογισμού να είναι τεχνικό πρόγραμμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί καθημερινά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών. Επίσης, απαντώντας στις επικρίσεις της παράταξης του Νίκου Παπανικολάου, ανέφερε ότι κατά τις προηγούμενες θητείες «τα πράγματα ήταν πολύ λάσκα» και γι’ αυτό δεν τους απασχολούσε πως θα υλοποιηθεί το εκάστοτε τεχνικό πρόγραμμα. Όπως είπε, σήμερα υπάρχει μεγάλο έλεγχος με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια για υπερβολές.

«Φωτοτυπία των προηγούμενων χρόνων» χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα ο Νίκος Παπανικολάου. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στη Διοίκηση του Δήμου, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε καν τα έργα που άφησε ο ίδιος από την προηγούμενη δημοτική περίοδο όντας Δήμαρχος Γιαννιτσών.

Ο Χρήστος Σίσκος σημείωσε ότι «το τεχνικό πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις κομμένες πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού», ενώ πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει καμία αντίδραση προς την κεντρική πολιτική από το Δήμο. «Να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε», κατέληξε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Άσκηση επί χάρτου» ανέφερε πως είναι το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας Αντώνης Καραμπατζάκης. Μάλιστα, αναρωτήθηκε που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, ενώ ανέφερε ότι «η Δημοτική Αρχή δίνει πολλές υποσχέσεις και ουσία μηδέν».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρώην Αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας Γιαννιτσών Τιμόθεος Αρνάκης δήλωσε ότι «το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για κάθε Δήμο». Ωστόσο, παρατήρησε ότι «αυτό δεν ανταποκρίνεται στο συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα». Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει «τεράστια έλλειψη σε χρηματοδοτήσεις. Δεν υπάρχει ούτε ένα έργο του ΕΣΠΑ. Γενικότερα, δεν υπάρχει κανένα σημαντικό έργο».

Δείτε φωτογραφίες από τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News