Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Στουρνάρας: Δικαιότερος ο νέος φόρος ακινήτων - Δε θα ληφθούν νέα μέτρα

«Η Ελλάδα έχει πλεόνασμα 4,5% το 2013 και ενδεχομένως περισσότερο από 6% το 2014. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα»

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα έγινε το μεσημέρι για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, με τον υπουργό Οικονομικών να υπόσχεται δικαιότερο καθεστώς.

Βγαίνοντας από το Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για πιο δίκαιο φόρο στα ακίνητα από τον προηγούμενο γιατί, όπως είπε, παίρνει λιγότερα από περισσότερους. Η επιβάρυνση σε αγροτεμάχια και σε οικόπεδα μέσα σε αγροτικές περιοχές θα είναι ελάχιστη, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων οριζόντιων μέτρων και, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ, τόνισε πως στη σελίδα 14, υπάρχει η φράση που λέει ότι "για τις ανεπτυγμένες χώρες, το κριτήριο πρέπει να είναι το κυκλικό έλλειμμα ή πλεόνασμα".

«Η Ελλάδα έχει πλεόνασμα 4,5% το 2013 και ενδεχομένως περισσότερο από 6% το 2014. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα» είπε και πρόσθεσε πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι διαρθρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News