Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Κόντρα με αφορμή την αυτοκτονία του 18χρονου στα Γιαννιτσά – Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε το γεγονός με το άγχος των πανελληνίων

Πηγές του υπουργείου Παιδείας καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί τον πόνο της οικογένειας του μαθητή - Το σχέδιο πάντως του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια

Το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 18χρονου στα Γιαννιτσά την ημέρα που θα ξεκινούσαν και για εκείνον οι πανελλαδικές εξετάσεις έγινε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του συνέδεσε άμεσα την αυτοκτονία του νεαρού αγοριού με τις πανελλαδικές εξετάσεις, υπογραμμίζοντας πως ο 18χρονος δεν άντεξε την ψυχολογική φόρτιση των εξετάσεων και έβαλε τέλος στη ζωή του και θα πρέπει με αφορμή αυτό να γίνουν αλλαγές στην Παιδεία.


Αμέσως μετά από αυτή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, άμεσα πηγές του υπουργείου Παιδείας τόνισαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να σεβαστεί τον πόνο της οικογένειας του άτυχου μαθητή, αλλά και την αγωνία και την προσπάθεια των χιλιάδων υποψηφίων που διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις και να σιωπήσουν.

Το σίγουρο είναι πως από το ρεπορτάζ του NewsIt για το τραγικό αυτό περιστατικό της αυτοκτονίας προκύπτει πως δεν υπήρχε άγχος για τις πανελλαδικές εξετάσεις που να οδήγησαν τον 18χρονο σε αυτή την ενέργεια. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του NewsIt οι λόγοι που τον οδήγησαν είναι άλλοι.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την ανακοίνωση έκανε γκάφα ολκής, καθώς συνέδεσε το τραγικό γεγονός με την δύσκολη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του με αφορμή αυτό το περιστατικό που τελικά δεν συνδέεται με τις πανελλαδικές, έδωσε μία πρώτη γεύση των προθέσεών του για την εκπαίδευση, μιλώντας ουσιαστικά για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και ελεύθερη πρόσβαση σε όλους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

14 σχόλια:

  1. λαικισμοί τού σύριζα, ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση: ανεξάρτητα από το αν συνδέεται ή όχι με τις εξετάσεις, ο χαμός του παιδιού, σε τί αποσκοπεί η τόση φόρτηση των παιδιών μέσω τόσων εξετάσεων και τέτοιας μορφής;
    Ειδικά το νέο σύστημα που φορτώνει τα παιδιά από την 1η Λυκείου με εξετάσεις, με τόση επιπλέον ύλη, η οποία αναγκαστικά θα παπαγαλίζεται περισσότερο ακόμα από πριν, στοχεύει σε τί;
    Τα μόνα που ενισχύονται είναι τα φροντιστήρια και κτά συνέπεια όσοι αντέχουν να πληρώνουν.Άρα; Περισσότερα παιδιά εκτός μόρφωσης, ακόμα και αυτής της βασικής. θα πολλαπλασιαστεί η μαθητεία τεχνικής κατεύθυνσης, χωρίς αντίστοιχη απορρόφηση και θα ωφεληθούν οι επιχειρήσεις που θα πληρώνονται με δημόσιο χρήμα, παίρνοντας μαθητευόμενους εργάτες για λίγους μήνους τον καθένα, με αμοιβή επιχείρησης ανά κεφάλι!!! Αυτά τα παιδιά δεν θα φαίνονται ούτε σαν εργαζόμενοι ούτε σαν άνεργοι. Και η εκμετάλλευση συστηματοποιείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταρχήν αφήστε και την αριστερά να κυβερνήσει. μη φοβάστε τόσο πολύ δεν θα σας δείρουμε, ούτε θα σας πάρουμε το σπίτι. αυτό σας το πήραν οι κολλητοί σας της φοβερής πολιτικής άνοιξης. όσο για το θέμα των εξετάσεων είναι πολύ απλό. κάθε φορά σε αυτή τη φοβερή χώρα των φροντιστηρίων, των συμφερόντων και του ρουσφετιού...αλλάζει κάθε χρόνο το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. έλεος βρε παιδιά. σε καμία χώρα της ευρώπης ή της αμερικής που θαυμάζετε εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν τέτοιου είδους εισαγωγικές εξετάσεις.μπαίνεις στο πανεπιστήμιο αν έχεις βαθμούς καλούς κι αν μπεις πρέπει να αντέξεις. ούτε θα γίνουμε όλοι επιστήμονες. αυτό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και πολύ καλά κάνει. θα σταματήσει έτσι το στρες των παιδιών. οι βαθμοί φυσικά στην Ελλάδα ούτε αυτοί μπαίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια. για να αλλάξει λοιπόν όλο αυτό πρώτα πρεπει να αλλάξουμε εμείς εφόσον αποδεχτούμε τι αξίζουμε και δεν θα τα θέλουμε όλα έτοιμα από τους άλλους και χωρίς δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά. Στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης μπαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις. Βέβαια μετά πέφτει το «τσεκούρι». Μπορεί να μπουν 100 άτομα σε μια σχολή και στο τέταρτο έτος να μείνουν λιγότεροι από 10.

      Από την άλλη, σε ορισμένες χώρες χορηγούν διπλώματα και ενδιάμεσα, κάπου στο 2-3 έτος αν θυμάμαι καλά, καθώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση υποδιαιρείται σε δύο κύκλους σπουδών. Οπότε και να μην τα καταφέρει κάποιος ως το τέλος, τουλάχιστον φεύγει φέροντας ένα μέρος της πανεπιστημιακής κατάρτισης.

      Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα, θεωρώ σοβαρό ατόπημα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα τόσο τραγικό συμβάν.

      Διαγραφή
  4. Βγάλτε από το μυαλό σας ότι το είπε ο ΣΥΡΙΖΑ (όσοι παθαίνετε αλλεργία στο άκουσμα του ονόματός του)και δείτε αν είναι έτσι τα πράγματα.
    Οι μαθητές αποτελούν το πιο σκληρά εργαζόμενο κομμάτι του πληθυσμού. Τρελαίνονται στην πιο ευαίσθητη ηλικία για μια θέση στα δυο εκατομμύρια ανέργων.
    Βλέπουν (σ' αυτές τις συνθήκες) τους γονείς τους να ξοδεύουν ένα σκασμό λεφτά για.... το τίποτα και με διαρκή τον κίνδυνο, μετά από όλα αυτά να καταλήξουν αποτυχημένοι.
    Ασχοληθείτε και μάθετε τι σκατά γίνεται στα σχολεία. Μη ξέρετε να βρίζετε μόνο τους εκπαιδευτικούς. Όλες οι μεταρρυθμίσεις (ο θεός να τις κάνει) καταλήγουν να αποσύρονται μετά από λίγο και να γιγαντώνονται τα φροντιστήρια. Μάθετε τι σημαίνει π.χ. το καινούριο σύστημα με την τράπεζα θεμάτων του απίθανου και άσχετου τύπου που λέγεται, Αρβανιτόπουλος.Καταστρέφουν γονείς ,παιδιά, σχολεία, εκπαιδευτικούς, χρόνια τώρα, και ορισμένοι μακαρίως βλέπουν λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
    Ασχοληθείτε με την ουσία, μάθετε τι πραγματικά γίνεται με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και αφήστε τις ατάκες από τους καναπέδες σας.
    Θα πεθάνουν τους νέους ανθρώπους. Είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά. Με την αδιαφορία σας παίρνετε την επόμενη γενιά στο λαιμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο συριζα είναι κάποιου είδους ιατρός για να κάνει διαγνώσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΕΞΩΝΤΟΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?ΑΣ ΜΠΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΠΤΥΧΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνω με τον συριζα και εγω, το συστημα το εξετασεων με την μορφη που ειναι τωρα ειναι αισχος , πρεπει οπωσδηποτε να αλλαξει και αν πο συριζα ειναι το οχημα που θα το αλλαξει τοτε ναι και εγω αν και φυση δεξιος θα παω αυτη την φορα με το συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι πολιτικές δεκαετιών στην χώρα μας εξοντώνουν τους νέους και τις οικογένειές τους τόσο οικονομικά, όσο σωματικά και ψυχολογικά. Φυσικά και ευθύνεται η εκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν(ονομάστέ το όπως επιθυμείτε .. σχολική αγωγή και διαπεδαγώγιση, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, κοινωνική ένταξη, φροντιστήρια, εξετάσεις, είσοδος ή όχι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, επαγγελματικός προσανατολισμός και αποκατάσταση κτλ κτλ), για την απόρριψη, την περιθωριοποίηση, τις αντιθέσεις, τις ανισότητες, τις άνισες ευκαιρίες, την απαξίωση και διάλυση της παιδείας. Είτε υπάρχχει είτε όχι άμεση σύνδεση του τραγικού περιστατικού αποκλειστικά με τις εξετάσεις, είναι βέβαιο ότι σχετίζεται άμεσα με την εκπαίδευση και τον προσανατολισμό των νέων και βεβαίως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες με αποκορύφωμα την τελευταία οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Ως τέτοιο λοιπόν ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να το αποσυνδέσουμε από καμία κοινωνική και εκπαιδευτική διαδικασία. Θεωρώ πολύ εύστοχη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Μπορεί αυτό από μόνο του να μην λύνει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα των νέων και των οικογενειών τους, είναι όμως προς την σωστή εκπαιδευτική κατεύθυνση. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία του τραγικού γεγονότος, πιστεύω ότι οδηγεί σε γνωστά κοινωνικά και εκπειδευτικά αδιέξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φτηνος λαϊκισμος, υποσχεσιολογια χωρις προγραμμα, εκμεταλλευση του ανθρωπινου πονου, αναγωγη ενος τραγικου γεγονοτος σε πολιτικη ευκαιρια. Αυτο το λεμε Αριστερα τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταματήστε ρε αλήτες να κάνετε προπαγάνδα πάνω από τον τάφο ενός παιδιού! Από όποια παράταξη και να είστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως δεν είναι το πρώτο παιδί 7:50 που χανεται αδικα και με τα δικα σου μυαλα που βλεπουν φαντάσματα προπαγανδας, δεν θα ειναι και το τελευταιο. . Τετοια οδυνηρα φαινομενα απαιτουν αντιστασεις αντιδρασεις και λυσεις κι ευτυχως για την κοινωνια και δυστυχως για σενα και τους πολιτικους μας, η κοινωνια μας τις επιδεικνυει σε καθε ευκαιρια. Αυτα κουβεντιαζουμε εδω και ειναι εντελως συγκυριακο αν μια αμεση λογικη προταση ετυχε να προελθει απο τον συριζα.

      Διαγραφή
  11. ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ .... ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣΣΣΣΣ .......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News