Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Όσοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ξεχρεώσουν το Δημόσιο δεν θα διώκονται

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έχει ήδη ετοιμάσει τη σχετική διάταξη, η οποία, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα κατατεθεί στη Βουλή

Σε κατάργηση του νόμου με τον οποία διώκονται ποινικά οι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι οφειλέτες του Δημοσίου, πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου (απαντώντας σε παρέμβαση για το θέμα του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου) έχει ήδη ετοιμάσει τη σχετική διάταξη, η οποία, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «εγώ έχει ετοιμάσει τη διάταξη εδώ και πολύ καιρό, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών είναι το επισπεύδον σ' αυτήν την περίπτωση. Είμαστε σε επαφή, προκειμένου να φέρουμε μαζί με άλλες διατάξεις κι αυτήν τη διάταξη…».

Όπως είπε, «στην Ελλάδα του 2014, λόγω κληρονομιάς των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων των Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, καταλογίζονται εγκλήματα σε ανθρώπους επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, επειδή είναι φτωχοί… Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο, στην οποία να υπάρχει τέτοια διάταξη που να λέει «φτωχός ίσον εγκληματίας». Αυτό είναι εξίσωση πτώχευσης του νομικού μας πολιτισμού».

Ο πρώην υπουργός κάλεσε τον κ. Αθανασίου να επισπεύσει την κατάθεση της ρύθμισης, αφού δεν απαιτείται έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς δεν επιφέρει δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό.

1 σχόλιο:

  1. Τι ενοεί ο ποιητής .δηλαδή 10.000.000 έλληνες δεν θα πληρώνουν στο δημόσιο?.Άς αφήσουν της μα..κιες δεν περναν άλλο αυτά τα αστεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News