Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Παραιτείται από Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης

Γενναία πράξη πολιτικής ευθύνης;

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας. Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες. Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Οι πρώτες αντιδράσεις για την παραίτηση Κουβέλη

Υπάρχουν στελέχη που διατυπώνουν τον προβληματισμό εαν ο Φώτης Κουβέλης σκοπεύει πραγματικά να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, ή εαν αυτό είναι μια κίνηση τακτικής, καθώς ελέγχει την Κεντρική Επιτροπή.

Λένε ότι ίσως προχωρά σε μια θεαματική κίνηση προκειμένου να του ζητηθεί να μείνει. «Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι», λένε χαρακτηριστικά.

2 σχόλια:

  1. Ετε μείνει είτε φύγει η Δ.Α. δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ιδρύθηκε για ένα λόγο. Για να στηρίξει Σαμαρά-Βενιζέλο & μνημόνιο. Τώρα όλοι στο μαντρί τους. Πασοκ-Ελιά και Συριζα. Ο κυρΦώτης τα οικονόμησε. Στ΄αρχίδια του όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ......... ΘΑ ΤΑΐΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΚΗΦΗΝΑ

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News