Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ: Χάκερ «χτυπούν» iPhone και κλέβουν κωδικούς πρόσβασης

Οι ιδιοκτήτες iPhones και iPads καλούνται να αλλάξουν κωδικούς

Χάκερ έχουν χτυπήσει δεκάδες συσκευές σε όλο τον κόσμο, κλειδώνοντάς τες και εκβιάζοντας για χρήματα για να τις ξεκλειδώσουν.

Οι ιδιοκτήτες των iPhones και iPads καλούνται να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους μετά από το χτύπημα ενός χάκερ που κλείδωσε τις συσκευές ανυποψίαστων και απαιτούσε λύτρα για να τις ξεκλειδώσει.

Δεκάδες συσκευές σε όλο τον κόσμο έχουν απενεργοποιηθεί από τον χάκερ «Oleg Pliss», ο οποίος προσπάθησε να εκβιάσει τους χρήστες με 55 δολάρια τον καθένα.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία , αλλά τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ενδείξεις ότι εξαπλώνεται στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, αφού τα θύματά του άρχισαν να κατακλύζουν κοινότητα φόρουμ υποστήριξης της Apple με τις καταγγελίες τους.

Ενας από τα θύματα έγραψε: «Ζω στο Ηνωμένο Βασίλειο και μου συνέβη. Πολύ ανησυχητικό. Και ούτε μια απάντηση από την Apple ακόμα».

Ενας άλλος πρόσθεσε: «Ξυπνήσαμε στις 03:30 τα ξημερώματα όταν όλες οι συσκευές μας άρχισαν να χτυπούν σαν συναγερμός φωτιάς. Το μήνυμα στις συσκευές μας ήταν ίδιο με εκείνα που έχουν ήδη αναρτηθεί».

Ο David Εmm. από την ψηφιακή εταιρεία ασφαλείας Kaspersky Lab, δήλωσε: «Φαίνεται πιθανό ότι οι χάκερ έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία της Apple ID, κλέβοντας στοιχεία από τα emails των χρηστών προς την Apple. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πρόσβασης σε έναν λογαριασμό της Apple iCloud, οι χάκερς μπορούν να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία «Find my iPhone».

Η Apple δεν έχει σχολιάσει ακόμα τις επιθέσεις.

---
Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News