Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αλλάζει πάλι η έναρξη του σχολικού έτους - Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα ακουστεί στις 11 Σεπτεμβρίου και όχι στις 8 του μήνα

Αλλαγή στην αλλαγή για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, έρχεται ο νέος σχεδιασμός του Ανδρέα Λοβέρδου να ακυρώσει τα πάντα.

Έτσι, σύμφωνα με τον νέο υπουργό Παιδείας, το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα ακουστεί στις 11 Σεπτεμβρίου και όχι στις 8 του μήνα, όπως είχε ανακοινωθεί προ ολίγου καιρού.

Ο νέος υπουργός δεν συμφωνεί με τους πειραματισμούς των τελευταίων μηνών στο θέμα της έναρξης. Κι αυτό διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη αποσπάσεις και μεταθέσεις καθηγητών ώστε να αρχίσει νωρίτερα το σχολικό έτος, ενώ στη χώρα μας οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Οπως μάλιστα δήλωσε τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό Aλφα 98,9, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με το ποια ημέρα θα ξεκινήσει το σχολικό έτος τον προσεχή Σεπτέμβριο, «νομίζω λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Βήμα, ο νέος υπουργός δεν υπογράφει την απόφαση για κατάργηση των δύο αργιών στα σχολεία, του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος επανεξετάζει συνολικά και το περιεχόμενο της Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου για την οποία υπήρξαν εφέτος πολλά παράπονα.

6 σχόλια:

  1. ΜΗΠΩΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνε εσύ να κάνεις μάθημα πανίβλακα αρχές Σεπτέμβρη και τέλη Ιούνη για να δεις τι είναι πισωγύρισμα.
    Μαθητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ) ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΗΤΗ ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ ΖΕΣΤΗ;ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ 45 ΛΕΠΤΑ ΚΙ ΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΜΕΤΑ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΣΚΙ ...ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΠΟΣΟΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΣΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ...ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Ο ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΦΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.17 Ιουνίου 2014 στις 11:00 π.μ.

    ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΟΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΠΡΟΧΩΡΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ. ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ, ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΙΠΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ .ΚΑΙ ΕΔΩ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άκου ανώνυμε ασπάλακα(11:00 π.μ).,
    -ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ είσαι ένα από τα έμμισθα όργανα του Αρβανιτόπουλου(ζωή σε λόγου μας) που εργολαβικά ανέλαβαν να στηρίξουν αυτά που ακόμα και ο τρισκωλοτούμπας loveρδος -όπως φαίνεται- άρχισε να ξηλώνει.
    -Τεμπέληδες οι μαθητές, τεμπέληδες οι εκπαιδευτικοί, και θαυμασμός στις βορειοευρωπαϊκές χώρες(Φινλανδικό εκπαιδευτικό μοντέλο ήθελε να μας κάνει και η Αννούλα.Η Διαμαντοπούλου ντε!) Ρε Σόιμπλε εσύ γράφεις;
    -Απέραντη μετριοφροσύνη!!!!!!!!!!! Όλοι σκάρτοι, ανεπαρκείς και εσύ με την αυτοπεποίθηση να χτυπάει κόκκινο, μας μοστράρεις στην επικεφλίδα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Αλλά... ανώνυμα!
    Για κάνε μας τη χάρη και γράψε το ονοματάκι σου να δούμε τι θα πει ο κόσμος για τη δουλειά σου! Να σε αξιολογήσει η κοινωνία για την προσφορά σου!
    Άλλωστε εσείς οι δεξιοί(πες αλήθεια δεξιούρα δεν είσαι;)είστε λάτρεις του δόγματος: η αγορά αξιολογεί. Ε, λοιπόν η "αγορά" που πουλάς την επάρκειάς σου θα σε κρίνει. Το ονοματάκι σου λοιπόν;
    -Αν πεις πάλι πως κι εγώ γράφω ανώνυμα , έχεις δίκιο. Μόνο που εγώ δεν βγήκα να χαφιεδίσω ανώνυμα, ούτε να στραφώ εναντίον ολόκληρης επαγγελματικής ομάδας(και μάλιστα συναδέλφων μου!) πετώντας ΑΝΩΝΥΜΑ λάσπη με επιχειρήματα του είδους:...ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ... (!!!) Αν ξέρεις κάτι, ονόματα και διευθύνσεις και ΕΠΩΝΥΜΑ. Επίσης εγώ δεν έβγαλα σεριάνι την αλαζονεία της...μεγαλειότητάς μου, ΑΝΩΝΥΜΑ. Ο επώνυμος ισχυρισμός των όσων υπονοείς ή διασπείρεις ή επαίρεσαι θέλει αρ@@@ια. Ακόμα κι αν είσαι γυναίκα.Άρα..
    Σε ένα πράγμα όμως θα συμφωνήσω από όλα όσα γράφεις.
    "ΕΔΩ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ" Πράγματι. Δε φταις εσύ.
    Και μια απορία: Η ώρα που έγραψες το σχόλιό σου είναι 11.00 το πρωί.
    Δηλαδή από το χώρο του σχολείου σου αντί να κάνεις τη δουλειά σου όπως οφείλεις, "σερφάρεις" και χαφιεδίζεις στο διαδίκτυο; Για αυτό σε πληρώνουμε ρε κηφήνα; Είσαι σίγουρος πώς θες αξιολόγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News