Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Κλειστό λόγω αδιαφορίας το νέο κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας

Κλειστό λόγω αδιαφορίας το νέο κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας

Πολλά είναι τα ερωτηματικά και ακόμα περισσότερες οι ευθύνες που θα πρέπει να αναζητηθούν, όσον αφορά στο θέμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας.

Όπως είναι γνωστό, το νέο σχολείο έχει χτιστεί από τον ανάδοχο (δηλ. την Περιφέρεια) και το μόνο που απομένει είναι να γίνει η παραλαβή από το νόμιμο ιδιοκτήτη που είναι ο Δήμος Αλμωπίας. Στη συνέχεια η διαδικασία προβλέπει να υπάρξει προμήθεια σχολικών ειδών, για τον εξοπλισμό του νέου κτηρίου, η οποία μπορεί να γίνει μόνο τον Αύγουστο, καθώς αυτός είναι ο μήνας των προμηθειών για τα σχολεία.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα τα αρμόδια κλιμάκια του Δήμου κωλυσιεργούν με έναν απίστευτο και κατά πολλούς ύποπτο τρόπο, καθώς αρνούνται πεισματικά, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, να παραλάβουν το σχολείο.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν προλάβει ο Δήμος την περίοδο των προμηθειών; Θα συνεχίσουν οι μαθητές να φοιτούν στο παλιό κτήριο; Και αν ναι, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για μια τέτοια απόφαση;

Σχετική αναφορά έγινε και στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου, όπου η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μελίτα Χισκάκη μέσα σε κλίμα συγκίνησης ζήτησε συγνώμη από τους μαθητές που δεν κατάφεραν ως όργανο να πράξουν κάτι παραπάνω, ώστε να φοιτήσουν στο νέο τους σχολείο. Όπως είπε, δεν γνωρίζει ούτε η ίδια τι θα γίνει από εδώ και πέρα, καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση κι ας βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 

9 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ. ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα που θα αναλάβει ο νέος δήμαρχος θα παυσουν να υπάρχουν τέτοια προβλήματα . Θα τα λύσει στο φτερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε λίγο τα προβλήματα του κόσμου και αφήστε τις βόλτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πασόης δικιολογημένα αδιαφορεί αφού αισθάνεται αδικημένος και όλοι γνωρίζουν ότι η πίκρα είναι κακός σύμβουλος. Το πολύ πολύ μετά την διάλυση των δομών της Αλμωπίας, το κλείσιμο των υπηρεσιών, την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, την εγκατάλειψη υποδομών πολιτισμού όπως το ανοικτό θέατρο, κ.α., να του χρεώσουν και το 2ο δημοτικό. Ούτως άλλως είναι μεγάλο κατόρθωμα και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε, η κατασκευή ενός σχολείου την 3η χιλιετία, χωρίς αυλή. Είναι μπροστά ο άνθρωπος. Τώρα με το δωρεάν wi-fi τί το χρειαζόμαστε το σχολείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΑΣΟΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την υπόσχεση μέχρι να γίνει το έργο έχει πολύ δρόμο από ότι φαίνεται. Μια διαμόρφωση δεν μπορούν να κάνουν εδώ και ένα χρόνο και βάλε. Τόσο δύσκολο είναι; Θα δώσει κανείς λόγο ή μια εξήγηση;
      Για τον άλφα ή βήτα λόγω το σχολείο εγκρίθηκε και κατασκευάστηκε έτσι με την μικρή αυλή αλλά υποσχέθηκαν όλοι την διαμόρφωση του γειτονικού χώρου που είναι χαρακτηρισμένος αθλητικός χώρος για να έχει το σχολείο γήπεδα. Κάπως έτσι έγινε και στο 4ο δημοτικό σχολείο με τα γήπεδα δίπλα.
      Τόσο δύσκολο είναι να γίνει τόσο καιρό το έργο των γηπέδων;
      Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έκανε τίποτα έστω και λόγω εκλογων στην προεκλογική του περίοδο.
      Ούτε τα μηχανήματα του δήμου δεν έστειλε να δουλέψουν και να καθαρίσουν για τα μάτια του κόσμου γύρω από το σχολείο και μπροστά. Εριξαν άσφαλτο αλλού και αλλού και δεν φρόντισαν να διαμορφώσουν και να ασφαλτοστρώσουν τους δρόμους βόρεια και δυτικά του σχολείου, ούτε λόγος φυσικά για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των γηπέδων δίπλα. Πλήρης αδιαφορία, έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης και προτεραιοτήτων. Αλλά ξέχασα δεν είχε λεφτά και δεν μπορούσε. Και φυσικά φταίνε οι προηγούμενοι που δεν μπόρεσε να τα πραγματοποιήσει όλα αυτά στην ώρα τους. Ασε που τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα θα γυρίσει να μας πει ότι έπρεπε ο Ζέρζης να έχει έτοιμες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να μην βασανίζεται αυτός.
      Αυτός έπρεπε να ρίχνει άσφαλτο για προεκλογικούς λόγους στην Δωροθέα, Σωσάνδρα, Προμάχους, Ξιφιανή κλπ λίγο καιρό πριν.
      Πιστεύει κανείς ότι θα κάνει κάτι τώρα που έχασε τις εκλογές;
      Αλήθεια ποιες ώρες πάει στο δημαρχείο αυτός και οι συνεργάτες του αυτό το διάστημα μετα τις εκλογές;
      Θα απαντήσει κανείς;
      Ο συμπαραστάτης του ποιες ώρες πάει επίσης στο δημαρχείο μετά την ήττα; Τηρεί ωράριο; Ασχολείται με κάτι από όλα αυτά; Δεν τα βλέπει εδώ και τόσο καιρό ή θέλει να βλέπει μόνο την δική του ατζέντα;
      Δεν λογοδοτεί κανένας σε κανένα; Μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να μην ελέγχονται από κανέναν;;;;;;;
      Οι άφθαρτοι, οι τυπικοί και οι νομοταγείς!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Θα μας κοροϊδεύουν και οι πέτρες εάν γίνει γνωστό ότι από ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του αύλειου χώρου, πράγμα απαραίτητο για την λειτουργία του νέου σχολείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω δεν μπορω να καταλαβω, τι εχει το παλιο κτιριο και εφτιαξαν καινουργιο? απο εξω μια χαρα μου φαινεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Κυριακή κοντοί γιορτή .Ο Σεπτεμβης είναι κοντά ,η θα αρχίσουμε να τα ρίχνουμε στην προηγούμενη δημοτική αρχή.Ξεκάθαρα πράγματα 1και 1:=2 οχι 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News