Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ελεύθερος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ με εγγύηση 30.000 ευρώ

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος

Υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς ουδείς να το γνωρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε ενώπιον του ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να απολογηθεί.

Μετά την απολογία του στον αεροπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος και του επεβλήθη μικρή εγγύηση, σε σχέση με τα ποσά που ακούμε τον τελευταίο καιρό, μόλις 30.000 ευρώ.

Ομόφωνα πέρα από την εγγύηση των 30.000 ευρώ επεβλήθη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και η υποχρεωτική εμφάνισή του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αφορά στην απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου, αλλά και για ένα πλημμέλημα εκείνο της παράβασης καθήκοντος για τους χειρισμούς του στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έχει σβήσει από τη λίστα, τα ονόματα των συγγενικών του αυτών προσώπων.

---
Πηγή: newsit.gr

2 σχόλια:

  1. Mα δεν ειναι Χρυσαυγητης ο κ παπακων/νου !!!! Γιατι να προφυλακιστει ?? Πολυ καλα εκανε το πολιτικο συστυμα και προφυλασει τον εαυτο του !! Σημερα εσυ αυριο εγω ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kakourgima 30000 euro???????? to 10 % tha ginei 30% se polu ligo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News