Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Γ.Σ. ΕΣΜΥΕ στην Αριδαία: «Να ενισχυθούν τα Μικρά Υδροηλεκτρικά με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους»

Η καθήλωση τους οφείλεται στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενεργειακή αγορά

Πραγματοποιήθηκε στις 31.05.14 η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΣΜΥΕ στην Αριδαία Πέλλας.

Στην συνέλευση συμμετείχαν περί τις 60 εταιρίες και φυσικά πρόσωπα μέλη του ΕΣΜΥΕ από όλη την χώρα.

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ Γιάννης Σηφάκης αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές πολιτικές για τις ΑΠΕ, στην κατάσταση και τα προβλήματα της ενεργειακής αγοράς στη χώρα μας, στην κατάσταση των Μικρών Υδροηλεκτρικών, στην ανάγκη συνέχισης της ένταξης τους στον αναπτυξιακό νόμο, σε νομοθετικές αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων που αντιστρατεύονται την ανάπτυξη τους, στα προβλήματα με τα ηλεκτρικά δίκτυα, στην ανάγκη να εφαρμοστούν οι αποφάσεις να πηγαίνουν στους κατοίκους των περιοχών εγκατάστασης τα ανταποδοτικά που παρακρατούνται από τα υδροηλεκτρικά, στην ανάγκη συνεργασίας με άλλους συνδέσμους, στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο κλπ.

Η Γενική συνέλευση εξέφρασε την άποψη ότι τα Μικρά Υδροηλεκτρικά με βάση τα σημαντικά συγκριτικά τους πλεονεκτήματα ( παράγουν φτηνή πράσινη ενέργεια, σταθεροποιούν το δίκτυο, έχουν μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία, συμβάλλουν στην περιφερειακή συνοχή κυρίως ορεινών και ημιορεινών περιοχών της χώρας, ιδρύονται στην πλειοψηφία τους από μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας, υστερούν έναντι των θεσμοθετημένων στόχων για το 2020 κλπ) πρέπει να ενισχυθούν και όχι να καταδικάζονται σε καθήλωση.

Το βίντεο της εισήγησης του προέδρου του ΕΣΜΥΕ Γιάννη Σηφάκη στην Γενική Συνέλευση:



Δείτε φωτογραφίες:

















3 σχόλια:

  1. MPRABO SIFAKI GIA TIN PROSFORA SOU STON TOPO MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως που υπαρχει και ο Σηφακης και κανει συνεδρια στο τοπο τοο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ,ΝΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ! ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΤΙ ΧΑΖΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News