Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Γιάννης Σηφάκης: «Επείγουσα ανάγκη για έδρα ΕΚΑΒ στην Αριδαία»

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ο Γιάννης Σηφάκης, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αριδαίας και συναντήθηκε με την Διευθύντρια του Κ.Υ. ιατρό Στέλλα Φωτοπούλου.

Η Κα Φωτοπούλου ενημέρωσε αναλυτικά για τα μεγάλα προβλήματα του Κέντρου Υγείας που είναι αποτέλεσμα της επίθεσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Την αφαίμαξη ιατρικού προσωπικού ( π.χ. παιδίατροι) , την μη αντικατάσταση του όταν συνταξιοδοτείται ή φεύγει για όποιον λόγο, την πολύ μεγάλη έλλειψη απολύτως απαραίτητων υλικών, την έλλειψη απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων ( π.χ. καρδιογράφος, μόνιτορ παρακολούθησης ασθενών, κεντρική παροχή οξυγόνου κλπ). Επισήμανε ιδιαίτερα το πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα ασθενοφόρα και τους οδηγούς τους που πλέον δεν εδρεύουν στην Αριδαία αλλά στην Έδεσσα, πράγμα που δημιουργεί τεράστιο κίνδυνο για τους κατοίκους της Αλμωπίας σε όποια περίπτωση επείγουσας ανάγκης.

Ο Γιάννης Σηφάκης δεσμεύτηκε για την συνεχή προσπάθεια του και του συνδυασμού του για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας, εξέφρασε την άποψη ότι ο Δήμος πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς τα προβλήματα του Κ.Υ. και να πιέζει για την λύση τους με πρώτο από όλα την ανάγκη δημιουργίας έδρας του ΕΚΑΒ στην Αλμωπία.

Είναι εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη η δημιουργία έδρας του ΕΚΑΒ στην Αλμωπία γιατί θα θρηνήσουμε θύματα από την μεγάλη καθυστέρηση μεταφοράς των ασθενών (ιδιαίτερα των τροχαίων και των επειγόντων) αν υπολογιστεί η τεράστια έκταση της Αλμωπίας και η καθυστέρηση να έλθει ασθενοφόρο από την Έδεσσα.

Παράλληλα πρότεινε την ίδρυση κέντρου εξυπηρέτησης του ΕΚΑΒ που να κάνει την διαχείριση της κίνησης των ασθενοφόρων σε όλο τον Νομό και την μετακίνηση τους σε επίκαιρες θέσεις για την μέγιστη ετοιμότητα τους (αν κάποιο ασθενοφόρο π.χ. από την Αριδαία βρίσκεται στον δρόμο προς Θεσσαλονίκη να μετακινηθεί άλλο από την Έδεσσα π.χ. κοντά στην Άψαλο σε αναμονή μήπως συμβεί κάτι επείγον) και ακόμη να υπάρχει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών για την άμεση επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις. Μόνο με την ύπαρξη ελικοπτέρου που θα πηγαίνει τον ασθενή ( π.χ. τροχαίου) απευθείας στο νοσοκομείο που θα χειρουργηθεί μπορούν να σωθούν ζωές. Η μη ύπαρξη αξονικών τομογράφων στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών δημιουργεί τεράστιους κινδύνους στις περιπτώσεις επειγουσών καταστάσεων.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής ο συνδυασμός «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την διεκδίκηση στην διοίκηση του ΕΚΑΒ και σε όλους τους αρμόδιους της επίλυσης των επειγόντων προβλημάτων του Κ.Υ. η διατήρηση των οποίων δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τους κατοίκους της Αλμωπίας.     

8 σχόλια:

  1. Σε κάφρους απευθύνονται; τι αναφορές για ελικόπτερο σε κατάσταση αναμονής στα Γιαννιτσά είναι αυτές;..... έλεος είπαμε τρώμε παραμύθια αλλά μην το παρακάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως, ίσως, γνωρίζετε υπάρχει ελικοδρομιο στο Νοσοκομείο Γιαννιτσων ακριβώς για αυτο το λόγο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σωθούν ζωές ( ειδικα απο τροχαία η εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά) απο την μεταφορα με ελικόπτερο ( που φυσικα θα καλύπτει κάποιους νομούς γειτονικούς)αμέσως στο νοσοκομείο που θα χειρουργησει. Σήμερα αν κάποιο βαρύ περιστατικό ξεκινήσει απο Κέντρο Υγείας-Νοσοκομείο-πιθανα άλλο Νοσοκομείο- Θεσσαλονίκη φθάνει στο χειρουργείο σε 5-6 ώρες, έχει κιόλας πεθάνει τις περισσότερες φορές ο παθών. Οποιος ξέρει καλα τα πράγματα ξέρει ότι μόνο αυτές είναι λύσεις ( για να μην κοροϊδευόμαστε). Αυτα πρέπει να διεκδικούμε ξεκινώντας φυσικα απο την ύπαρξη έδρας ΕΚΑΒ στην Αριδαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΣΗΦΑΚΗ, ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ.ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ,ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποτε υπόσχονταν ότι θα φέρουν τη θάλασσα. Τώρα μας λένε ότι θα φέρουν ελικόπτερα. ααα ρε εξέλιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι συμβαίνει σε όλες τις χώρες που σέβονται την ζωη των πολιτών τους το χλευαζουμε, κακο του κεφαλιού μας! Γιατι τοτε έχουν κάνει ελικοδρομιο στο Νοσοκομείο Γιαννιτσων; για να παρκάρουν ασθενοφόρα; Εσυ υποταγμενο ανθρωπακι ψάχνε ακομη τα καρα με τα άλογα

      Διαγραφή
  5. Έχει και στους Προμάχους ελικοδρόμιο δεν τους λέτε να βάλουν κι εκεί ένα ελικόπτερο να βρίσκεται για ώρα ανάγκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ έχεις πρόβλημα να υπάρχει ελικόπτερο για να σωθεί κανένας άνθρωπος στα Γιαννιτσά που προβλέπεται εξάλλου και στην κατασκευή του Νοσοκομείου; τόσο φοβάσαι μην θιγεί ο Σαμαράς; κουμπάρος του είσαι;

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News