Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ... Η μάχη της επόμενης μέρας!

Σύγκρουση επιγόνων και... προγόνων

Σκανδαλίδης: «Να μπει τέλος στον ιστορικό συμβιβασμό με τη Δεξιά».Ρέππας: «Συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ». Ανδρουλάκης: «Φτάνει πια με τους υπουργούς - Χαϊλάντερ».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις τους, διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις όσον αφορά τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τους δύο πρώτους να κοιτούν προς τα... Αριστερά.

Σκανδαλίδης: Να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε άρθρο του στα Νέα, ο κ. Σκανδαλίδης ζητά να μπει ένα τέλος «στον ιστορικό συμβιβασμό με την Δεξιά» μετά τις εθνικές εκλογές, ενώ επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας «με όλες τις δυνάμεις του χώρου συμπεριλαμβανομένων και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Να σεβαστεί την αυτονομία των χώρων και των δυνάμεων της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού, των Οικολόγων και κάθε άλλης πολιτικής κίνησης ή πρωτοβουλίας χωρίς να καταφεύγει σε μικρόψυχους ''εισοδισμούς''. Μόνο έτσι έχει νόημα να προχωρήσει η Ελιά», τονίζει ο κ. Σκανδαλίδης.

Κλείνοντας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι πρέπει να γίνει ένα μαζικό Συνέδριο στο οποίο θα παρθούν αποφάσεις για την κεντροαριστερά, ενώ εξαπολύει και ένα «καρφί» κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου λέγοντας: «Κανένας από μόνος του δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει την τύχη ενός ιστορικού κόμματος».

Ρέππας: Να είμαστε ανοικτοί στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας σε άρθρο του στο Εθνος, κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πως μετά την «θριαμβολογία» για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, «μας παραπέμπει στην ιστορία του Χότζα και στον τρόπο που έκανε την καλύβα να φαίνεται ευρύχωρη. Αν έπρεπε να κοιτά κάπου η ηγετική ομάδα, δεν είναι το κάτω των δημοσκοπήσεων αλλά το πάνω των εκλογικών αναμετρήσεων του παρελθόντος», γράφει ο κ. Ρέππας.

Παράλληλα, ο κ. Ρέππας αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει «να είναι ανοικτό στο ενδεχόμενο της προοπτικής σύμπραξης για το σχηματισμό κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ αν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Δεν ξεχνώ την ανιστόρητη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ περί Πινοσέτ και χούντας, ούτε την αγαστή σύμπνοια στο ''κίνημα αγανακτισμένων'' ναζί και αναρχικών, δεξιών και αριστερών και ακόμη δεν μου διαφεύγει το ότι με την παρασκηνιακή ενεργοποίηση μηχανισμών και συμφερόντων ένας πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε παραίτηση και μια χώρα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, εν μέσω εμφυλιοπολεμικού κλίματος, μόνο και μόνο για να επιβληθεί το επιθυμητό κυβερνητικό status. Διατηρώ τις απόψεις μου για το προγραμματικό κενό του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η κυβερνητική ετοιμότητα δεν πείθει. Αν όμως η λαϊκή εντολή δοθεί προς αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να κάνει τις επιλογές του. Τούτων δοθέντων δεν βρίσκω ορθή ούτε τη μονοσήμαντη προς το ΣΥΡΙΖΑ πολιτική κριτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα που ευνουχίζει τον αντιπαραθετικό λόγο της προς την Δεξιά», τονίζει.

Ανδρουλάκης: Φτάνει πλέον με τους υπουργούς «Χαϊλάντερ»

Τέλος, ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλετής με την Ελιά, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο Βήμα FM για το θέμα της κεντροαριστεράς, λέγοντας πως «δεν είναι καλσόν, να το τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και στο τέλος να είναι μια σούπα που οδηγεί σε μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα». Επιπρόσθετα, ζήτησε να ανοίξει ο διάλογος με την ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στο ενδεχόμενο στρατηγικής συμμαχίας με την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει έναν διμέτωπο πολιτικό αγώνα, ενώ άφησε αιχμές για στελέχη του κόμματος που επιδιώκουν διαρκώς τους υπουργικούς θώκους. «Δεν θέλουμε να είμαστε ο κολαούζος της εξουσίας, είτε δίπλα στη ΝΔ είτε δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν κάποιοι υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ ες αεί, κάποιοι υπουργοί "χάιλαντερ"», είπε.

Κλείνοντας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να κάτσει στην αντιπολίτευση, λέγοντας: «Αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ας συμμαχήσει στην κυβέρνηση με τη ΝΔ. Δεν μπορεί να δημαγωγεί συνέχεια στην πλάτη μας».

---
Πηγή: thetoc.gr

7 σχόλια:

  1. κοπρίτια λαμόγια ρημάξατε το τόπο και έχουν και άποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα δεν ντρεποντε τυποι σαν τον Σκανδαλιδη και τον Ρεπα να μιλαν ακομα; εγγονια δεν εχουν ν ασχοληθουν; δεν υπαρχουν νεοι ανθρωποι στο πασοκ να συχτιρισουν αυτα τα πτωματα που κατεστρεψαν τον τοπο; κριμα για ενα ιστορικο κομα να ακουει τη γνωμη αυτων των ζομπι.Θαψτε τους ρεεεεε βγειτε νεοι μπροστα ρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν είναι χειρότεροι απ αυτούς της ΝΔ, και όσο δεν πάει κι αυτή στο 5% κοινωνική ισορροπία δεν θα έχουμε ποτέ....όταν πάει, η κοινωνία θα ηρεμήσει απόλυτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω προτιμώ Ρουσόπουλο ,κουμπαρους Ψωμιάδη, Τομπούλογου,Παυλόπουλο Παπαγεωργόπουλο...καλά παιδιά...λίγοι μέσα πολλοί έξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η καταστροφη της ελλαδας.πασοκ και νεα δημοκρατια.χιλιαδες αυτοκτονιες στη χωρα και ουτε που ιδρωνει το αυτακι τους.το παιδακι που καηκε πριν δυο χρονια στην καβαλα δεν το πονεσε ενας μ....ας απο αυτους.φαγανε φαγανε φαγανε σκασανε και θελουν κι αλλο.μια δικτακτορια μονο θα σωσει τον τοπο.να διαλεξουν κι ενα νησακι και να τους βαλουν ολους εκει.να διαλυθει και το πασοκ και η νεα δημοκρατια και οσοι ηταν στην εξουσια εξορια μαζι με τους δημοσιογραφους που τους βαζουν πρωι πρωι στα καναλια να τους βλεπουμε.ξεπουλησανε τα παντα και ακομα μιλανε.αχρηστοι να σας κυνηγαει σε ολη σας τη ζωη η καταρα του ελληνικου λαου και να μην βρισκετε ησυχια πουθενα που κανατε χιλιαδες κοσμο να αυτοκτονησει.αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι συμπληρωνω ...ΟΛΟΙ τους απ την ιδια συνταγη ειναι !! την ιδια σουπα κανουν !! .Για τηνκαρεκλα και την μασα νοιαζονται ...{απο κκε -ρημαδ-τσιριζα-νδ -σανελ και δεν συμαζευεται λογης -λογης ανεξαρτητοι !! .ΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!οι σαποκοιλιες.....

      Διαγραφή
  6. Όταν κρίνει κανείς εξ ιδιων τα αλλότρια όλα τα βλέπει ίδια και όλα τα ισοπεδώνει για να απενοχοποιήσει και τον εαυτό του.
    Όχι δεν είναι όλοι ίδιοι. Κανένας δεν δικαιολογείται να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Γιατί αυτό σημαινει:
    1. Ότι ο ίδιος επιλέγει τα ίδια και τα ίδια
    2. Ότι δεν έχει διαβάσει-μελετήσει προγράμματα και προτάσεις που ΥΠΑΡΧΟΤΝ από όλους και έτσι να κρίνει.
    3. Ότι έχει συστημική ιδεολογία και γι ' αυτό απαξιώνει ΠΡΙΝ μελετήσει οποιαδήποτε άλλη.
    4. Ότι η ισοπέδωση έχει μοναδικό στόχο και λογική τη ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ νοοτροπία.
    5. Ότι κύριο μέλημά του είναι να βγάζει την ουρά του απέξω και να περιορίζεται στην κριτική γενικώς και απαξιωτικά, χωρίς στοιχειώδη αυτοκριτική για τη δική του στάση απέναντι σε όσα συμβαίνουν και την καθημερινότητά του.
    Αυτός που ισοπεδώνει με το "ολοι ιδιοι είναι" γνωρίζει ότι οι κατέχοντες την εξουσία του ελέγχου των δομών, βάσει νόμων και πρακτικών που πάλι οι ίδιοι διαμορφώνουν βάση συστήματος, συστήματος εκλογών, πελατειακής - ψηφοθηρικής αντίληψης και ιδιοτελούς συμφέροντος (ατομικισμός), έχουν την απόλυτη ευθύνη διαμόρφωσης των πραγμάτων. Η ευθύνη της αντιπολιτευόμενης θέσης βρίσκεται και κρίνεται από τη ΘΕΣΗ, τη στάση, τον τρόπο κριτικής και το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ κριτικής. Και σίγουρα από την αφετηρία ιδεολογίας και στόχων.
    Αν κρίνεις κάποιο μέτρο π.χ επί της διαδικασίας μόνο και όχι και επί της ουσίας (π.χ αυτοί που ψήφισαν την ΙΔΡΥΤΙΚΗ Καταστατική Συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ πώς μπορούν να αντιπολιτεύονται τα σημερινά, όταν τα σημερινά ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ σε εκείνη τη Συνθήκη;), τοτε είτε είσαι απλώς διαχειρηστής του ίδιου, απλά διαφωνείς με τον τρόπο εφαρμογής είτε είσαι απλά αρριβίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News