Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

«Λουκέτο» σε χιλιάδες παιδικές χαρές - Παιχνίδι μόνο με ευθύνη των γονέων

Τι γίνεται στο Δήμο Αλμωπίας;

Έως το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί χιλιάδες παιδικές χαρές οι οποίες λειτουργούν στην χώρα χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση από ειδικά συνεργεία.

Σε περίπτωση που δεν λάβουν την απαραίτητη έγκριση τότε οι δήμοι θα τους σφραγίζουν και το παιχνίδι των παιδιών θα γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η ανάγκη ελέγχου και πιστοποίησης των χώρων όπου φιλοξενούνται παιδιά προέκυψε μετά το τραγικό δυστύχημα της 27ης Απριλίου 2014 όταν ένας 13χρονος έχασε τη ζωή του και η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε σοβαρά παίζοντας σε λούνα παρκ εγκατεστημένο παράνομα στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Το περιστατικό στάθηκε αφορμή να θυμηθούν οι αρμόδιοι το νομοθετικό πλαίσιο που είχε ορισθεί από το 2009, όταν βγήκε Υπουργική απόφαση που όριζε νέες προδιαγραφές για τη λειτουργία των παιδικών χαρών.

Τι γίνεται στο Δήμο Αλμωπίας;

Μία πολύ σημαντική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Μάκης Δεμίρης κατά την τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, προέτρεψε τη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί λίγο με τις παιδικές χαρές του Δήμου, μιας και όπως είπε η εποχή είναι τέτοια που πολλά παιδιά παίζουν σε αυτές και θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

1 σχόλιο:

  1. Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έκανε ούτε μία συντήρηση εδώ και τριάμισι χρόνια σε καμία παιδική χαρά σε κανένα χωριό, ούτε στην Αριδαία.
    Και αυτό δεν είναι απλά μομφή ή έτσι κάτι να λέγεται.
    Υπάρχουν αποδείξεις. Ψάξτε και βρείτε μία ανάθεση ή έναν διαγωνισμό για πάρκα και παιδικές χαρές εδώ και τριάμισι χρόνια. Αν βρείτε κάτι γράψτε το.
    Και βέβαια φταίνε οι προηγούμενοι που δεν έβαλε προτεραιότητες ο απερχόμενος δήμαρχος με τους συμβούλους του. Είχε λεφτά για ασφαλτοστρώσεις όλες τις χρονιές και τώρα λίγο πριν φύγει πάλι αναθέσεις και συμβάσεις για ασφαλτόστρωση ανεβαίνουν στο διαύγεια. Και να κλείνανε και καμία τρύπα έχει καλώς αλλά δεν είδαμε τίποτα. Ούτε ένα τετραγωνικό.
    Αυτό θα πει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και προτεραιότητες.
    Και σταθήκατε πολύ τυχεροί που όταν δώσατε παράνομη άδεια στο λούνα πάρκ στην πλατεία τις απόκριες δεν έγινε κανένα ατύχημα γιατί τώρα θα τρέχατε και δεν θα φτάνατε.
    Που κάτι αντιδήμαρχοι σας έλεγαν ότι σημασία έχει που διασκέδασε ο κόσμος.
    Ρε καημένοι μου μάθετε επιτέλους πως δεν είναι όλα χύμα αλλά ότι υπάρχουν και κανόνες.
    Μάλλον όμως καταλήξατε εκεί επειδή ο κόσμος κάτι κατάλαβε και θα σας αφήσουμε στην ησυχία σας και θα ασχοληθούμε με το νέο.
    Περιμένουμε επιτέλους από το νέο δημοτικό συμβούλιο και την νέα δημοτική αρχή να μάθουν να δουλεύουν με προτεραιότητες, με κανόνες, να σχεδιάζουν όχι με κοντόφθαλμο τρόπο με ορίζοντα τετραετίας αλλά θέτοντας στόχους και βάζοντας θεμέλια για μακροπρόθεσμους στόχους που υλοποιούνται με συνέχεια και συνέπεια ανεξαρτήτως δημάρχου, βήμα βήμα.
    Εκμεταλλευτείτε τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους στο έπακρο, συνεργαστείτε μαζί τους, βάλτε μαζί στόχους και κάντε πρώτα τα αυτονόητα και σιγά σιγά τα μεγαλεπίβολα.
    Μην φτιάχνετε τίποτα καινούργιο αν δεν μπορείτε να συντηρήσετε και να διατηρήσετε τα υφιστάμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News