Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΆΠΟΨΗ: «Ο αγώνας για μία ισχυρή Ελλάδα συνεχίζεται», του Διονύση Σταμενίτη

Γράφει ο Διονύσης Σταμενίτης, Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αναμφισβήτητα αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα του ελληνικού λαού προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Ωστόσο, επειδή η χώρα από το 2010 και μετά βρίσκεται σε μια μεγάλη οικονομική κρίση, η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος επιβάλλεται να διέπεται από την πρέπουσα σοβαρότητα και ψυχραιμία.

Η Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς και η Κυβέρνηση Συνεργασίας ανέλαβαν τη χώρα στην πιο δύσκολή οικονομική συγκυρία που έχει βρεθεί στη σύγχρονη ιστορίας της.

Δύο χρόνια μετά, παρά τη σκληρή προσπάθεια για τη μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, τα υψηλά ποσοστά ύφεσης και ανεργίας, η Νέα Δημοκρατία κατέφερε να παραμείνει, ως η πρώτη πολιτική δύναμη, στη συνείδηση του κόσμου, η οποία μπορεί να εκφράσει τα εθνικά μας συμφέροντα και να εγγυηθεί την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα.

Από την άλλη, δύο χρόνια μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να παρουσιάσει μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση, η οποία θα μπορέσει να πείσει την κοινωνία ότι θα την οδηγήσει με σταθερότητα και ασφάλεια στην έξοδο από την οικονομική κρίση. Και αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς της περασμένης Κυριακής, και για τη Νέα Δημοκρατία και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά την αιτιολογημένη πτώση της ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να αυξήσει καθόλου το ποσοστό του αλλά πολύ περισσότερο εμφανίζεται αποδυναμωμένο κατά 140.000 ψήφους.

Στα όριά τους οι πολίτες

Είναι βέβαιο και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι οι έλληνες πολίτες έχουν φτάσει στα όρια τους. Οι αντοχές των οικογενειακών προϋπολογισμών έχουν εξαντληθεί. Για αυτό, ερμηνεύοντας σωστά το μήνυμα της κάλπης, η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και να εντατικοποιήσει τους ρυθμούς ώστε να μπορέσουν να αποκατασταθούν οι αδικίες των τελευταίων ετών.

Επιβάλλεται να προχωρήσουμε στη μείωση της φορολογίας και στη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Επιβάλλεται να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά και να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις και ειδικότερα προς την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Επιβάλλεται να ρυθμιστούν με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό οι οφειλές των ιδιωτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιβάλλεται να ενταθούν οι προσπάθειες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για μείωση του κόστους παραγωγής και για ενίσχυση της εξωστρέφειας των αγροτικών μας προϊόντων.

Αυτός ο σχεδιασμός είναι αναμφίβολο ότι μπορεί και πρέπει να υλοποιηθεί με πρωταγωνιστή του πολιτικού συστήματος την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Το κόμμα που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα πρέπει να επανακαθορίσει τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό. Είναι ξεκάθαρο ότι στην Ελλάδα του 2014 οι μαζικοί κομματικοί μηχανισμοί που γνωρίσαμε στο παρελθόν δεν μπορούν να υπάρχουν σήμερα. Όπως επίσης και τα ψευτοδιλήμματα και οι ταμπέλες του χθες, που χώριζαν τους Έλληνες, δεν έχουν θέση στην ελληνική πραγματικότητα.

Σήμερα το δίλημμα είναι αν είμαστε με την Ευρώπη ή εναντίον της. Αν επιλέγουμε την ελεύθερη αγορά ή τον κρατισμό. Αν θέλουμε τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών του κράτους ή την οπισθοδρόμηση.

Η Νέα Δημοκρατία, μέσα από ένα ευρύ κάλεσμα σε όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει ισχυρή, σύγχρονη και αξιοκρατική μέσα στην Ευρώπη, είναι η μόνη ικανή πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην Νέα Εποχή.

Η χώρα μετά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στάθηκε και πάλι στα πόδια της, γεγονός που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι γρήγορα θα φτάσουμε στην οριστική έξοδο από την κρίση.

Οι ονειροπολήσεις και οι κρυφοί πόθοι του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή, επανάσταση και πτώση της κυβέρνησης δεν επιβεβαιώθηκαν από το αποτέλεσμα της Κυριακής.

Ο αγώνας για μια νέα και ισχυρή Ελλάδα συνεχίζεται.

---
Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News