Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Πράσινος αυτοκράτορας... Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός!

Η διαφορά έγινε γρήγορα διψήφια

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το break στο ΣΕΦ, η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη μπήκε με το... πόδι στο γκάζι στο ματς και κατάφερε από νωρίς να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Η διαφορά έγινε γρήγορα διψήφια (25-15) στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τους “πράσινους” οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα εξαιρετικά τους ποσοστά και τις βολές για να ξεφύγουν περισσότερο.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός εμφανιζόταν κακός σε άμυνα και επίθεση με τους Πρίντεζη και Λοτζέσκι να είναι οι μόνοι θετικοί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαμορφωθεί διαφορά 21 πόντων στο ημίχρονο (53-32).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι, ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να ροκανίσουν αργά αλλά σταθερά την διαφορά. Σε αυτό βοήθησε η εξαιρετική παρουσία του Μάρντι Κόλινς ο οποίος δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο με την υπέρ τους διαφορά στο +14.

Αυτή έπεσε ακόμα περισσότερο όταν οι παίκτες του Αλβέρτη έχασαν την ηρεμία τους, ο Ντάνστον πέτυχε συνεχόμενους πόντους και ο Λοτζέσκι με τρίποντο μείωσε σε 74-68 σχεδόν δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε.

Τότε όμως οι “πράσινοι” έδειξαν το μέταλλο τους και πέτυχαν κρίσιμα καλάθια με Φώτση και Ματσιούλις κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη και το πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-32, 70-56, 82-71

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι, Φώτσης 10, Ούκιτς 9 (1), Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 11 (1), Γκιστ 9 (1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 15 (1), Ράιτ 7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον 11, Σπανούλης 6, Περπέρογλου 7 (1), Σλούκας, Κόλλινς 11 (1), Σίμμονς, Λοτζέσκι 17 (2), Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3 (1).

---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News