Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Νέο "τσεκούρι" στις συντάξεις και αυξήσεις ορίων ηλικίας - Τα κρυφά μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί

Μετά τις μειώσεις στις επικουρικές έρχονται και μειώσεις στις κύριες συντάξεις

Μετά τα... μπάνια του λαού θα έρθουν τα μαύρα “μαντάτα” για τα Ασφαλιστικά Ταμεία και φυσικά και για τις συντάξεις.

Δεν είναι μόνο οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έρχονται κατακαλόκαιρο, από τον Ιούλιο και ύστερα, και θα είναι της τάξης του 5,2%.

Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος και για τις κύριες συντάξεις, ενώ δεν αποκλείεται μεγάλη αύξηση στα όρια ηλικίας, ακόμη και κατά μια 10ετία με την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

Θέλουν μειώσεις συντάξεων εδώ και τώρα

Ουσιαστικά οι αποφάσεις θα ληφθούν κοντά στον Οκτώβριο. Ήδη όμως η τρόικα έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της. Ήδη μάλιστα η ελληνική πλευρά έχει συμφωνήσει σε μια σειρά από μέτρα που οδηγούν σε μειώσεις, αν και κανείς δεν το ομολογεί.

Όμως το παράδειγμα των επικουρικών έδειξε ότι τα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί φέρνουν αναγκαστικά μειώσεις και στις συντάξεις.

Όπως η κατάργηση εισφορών από τους μισθωτούς έφερε τη μείωση των επικουρικών, έτσι η δέσμευση της χώρας για σύνδεση των εισφορών με τις παροχές θεωρείται μαθηματικά βέβαιο (και μάλιστα με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς) ότι θα φέρει μείωση και στις κύριες συντάξεις. Ειδικά στην έκθεση του ΔΝΤ φωτογραφίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο ταμείο της χώρας ο ΟΑΕΕ όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι εισφορές δεν συνάδουν με τις παροχές του Ταμείου προς τους ασφαλισμένους.

Ουσιαστικά δηλαδή προαναγγέλλεται μείωση των παροχών, δηλαδή των συντάξεων.

Αυξήσεις ορίων ηλικίας για όλους

Είτε εμμέσως είτε όχι οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας (για ακόμη μια φορά) θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Οι τροϊκανοί φαίνεται πως έχουν μια εμμονή με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και έτσι πιέζουν για την πλήρη κατάργησή τους άσχετα από την επαγγελματική κατηγορία.

Μια πλήρης κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ευτή τη στιγμή θα σημάνει αυξήσεις στα όρια για χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 52 ή τα 55 έτη.

Εάν υποχρεωθούν όλοι αυτοί να πάνε στα 62 έτη τότε μιλάμε για αύξηση από επτά ως και δέκα χρόνια.

Όλα πάντως δείχνουν ότι πλήρης κατάργηση των πρόωρων δεν πρόκειται να υπάρξει, τουλάχιστον εφέτος, αλλά μια σταδιακή αύξηση.

Με τους εργαζόμενους να συνταξιοδοτούνται από έξι μήνες ως 2 χρόνια αργότερα.

Το επικρατέστερο σενάριο λέει ότι θα αυξηθούν τα όρια του χρόνου ασφάλισης από τα 4.500 ένσημα στα 6.000.

Όλα αυτά βέβαια ακόμη στα... χαρτιά, καθώς το θέμα θα ανοίξει στις διαπραγματεύσεις του Φθινοπώρου με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται ως το τέλος του έτους και τις όποιες αποφάσεις να εφαρμόζονται από 1/1/2015 και μετά.

---
Πηγή: newsit.gr

9 σχόλια:

  1. Στειλατε τις εταιριες στην Βουλγαρια με την διακυβερνηση σας στειλτε τωρα και τον λαο της χωρας για να υσηχασετε διοτι με 360 ευρω ζωη στην Ελλαδα δεν υπαρχει. Μα ενας πατριοτης δεν υπαρχει στην βουλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Βουλή υπάρχουν αυτοί που ψηφίστηκαν. Η αναλογία -βάσει ποσοστών και ψήφισης νόμων και Πράξεων νομοθτ Περιριεχομένου ψηφίζονται ή δεν ψηφίζονται από αυτούς που στάλθηκαν στη Βουλή.Όσοι απείχαν έστειλαν στη βουλή έμμεσα, τους ίδιους ανθρώπους που μας "σώζουν". Άρα, τον πατριωτισμό ας τον ψάξει πρώτα μέσα του και στη στάση του απέναντι στα πράγματα, ο καθένας. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΑΓΝΟΙΑΣ ή ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ.
    Το χειρότερο, νομίζω, είναι ότι έχει γίνει απόδεκτό, ως φυσιολογικο!!! το "μαζί τα φάγαμε"! Αυτό προκύπτει από την στάση των πολιτών στην πλεοψηφία τους.
    Η επιεικέστερη ερμηνεία για την εθελοδουλεία του κόσμου, είναι ότι βρίσκεται υπό το "καθεστώς" του Συνδρόμου τησ Στοκχόλμης, όπου το θύμα -λόγω φόβου- ασπάζεται τη θέση του θύτη. Και αυτό μπορεί να εδραιωθεί μέσω του Συνδρόμου του βατράχου, όπου ο βάτραχος αναγκάζεται να είναι σε νερό που ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ανεβάζει θερμοκρασία, έτσι ώστε όταν βράσει πολύ είναι αργά για να αντιδράσει και να σωθεί! Ή αλλιώς "η λογική του μοκτότερου κακού".
    Όλο αυτό πέτυχε με τη βοήθεια και των συστημικών (και μεγαλοεργολαβικών)ΜΜΕ, που ανέλαβαν τη διαδικασία του βράσιμου του βατράχου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί όλοι έχουν ψηφίσει τα μνημόνια; Δες και όλους όσους τόσα χρόνια φωνάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν διάβαζες προσεκτικά, φίλε σχολιαστη 1.22, θα καταλάβαινες ότι μιλώ για όσους ψήφισαν και ξαναψήσισαν όλους όσους στηρίζουν τη σημερινή πολιτική (όπως και αν "ναεξαρτητοποιήθηκαν", άλλαξαν ονομασία, έγιναν συνιστώσες, ή "εθνικοσωτήρες")που παράγει ό,τι ζούμε. Μιλώ επίσης και όσους επέλεξαν να απέχουν (αυτό τα τελευταία χρόνια προωθήθηκε ουσιαστικά με κάθε τρόπο, ως ....πράξη διαμαρτυρίας(!!!), γνωρίζαντας ότι αυτό ευνοεί μόνο όσους θέλουν να συνεχίσουν την υφιστάμενη πολιτική.
    Για να κάνω πιο αναλυτικό το παράδειγμα με τον βάτραχο, όλοι όσοι νομίζουν ότι "οι σωτήρες" είναι από τον ουρανό, θα θεωρήσει ότι η μείωση κατά λίγο της θερμοκρασίας που βράζει -άρα θα τον ανακουφίσει στιγμιαία, αλλά και θα τον καθηλώσει ακόμα περισσότερα από φόβο μην τυχόν και ξανανέβει- θα θεωρηθεί "ανάπτυξη" και "έξοδος πό την κρίση και τα μνημόνια". Και ο φαύλος κύκλος θα κρατά καλά. Τα μνημόνια είναι συμβάσεις. Άρα, οι συμβάσεις μπορούν να έχουν και διαφορετικά ονόματα. Αν αύριο, δηλαδή, πουν τα μέτρα με άλλο όνομα, θα πάψουν να είναι μέτρα μνημονίων; Η Συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ δεν λέγεται Μνημόνιο. Περιγράφει όμως, με χαρακτηριστική λεπτομέρεια, το πλαίσιο που θα εφαρμόζονταν τα λογής-λογής μνημόνια, αναλόγως αναγκών Τραπεζών και αγοράς.Το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ δε, συμφωνήθηκε και ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ όταν δεν διαφαινόταν "κρίση" και ειδικά για την Ελλάδα, ήταν εποχή "ισχυρής" οικονομίας, βάση και των διαπιστώσεων της Ε.Ε!!! Μόνο που όλοι αυτοί οι ίδιοι-συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι της ίδιας οπτικής- μας κουνούν το δάκτυλο και σήμερα, πετώντας στα μούτρα "μαζί τα φάγαμε", "δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά" (αλλά συνεχίζουν να μας....σώζουν με δάνεια αποικίας-Μνημόνια), των ομολόγων, των Χρηματηστηρίων, της SIEMENS (σε λίγο ο Χριστοφοράκος θα μας ζητάει και τα ρέστα!), της φοροδιαφυγής (που ενώ κάνουν "πλεόνασμα" καταληστεύοντας τα συνήθη υποζύγια, χαρίζουν τρομακτικά πρόστημα σε γνωστού επιχειρηματίες), χαρίζοντας ολόκληρα φιλέτα σε επιχειρηματίες (βλέπε Λάτση και Ελληνικό, με πρόστιμο για τις αυθαιρεσίες κατασκευών, άκουσον-άκουσον 10.000 Ε!!! και χάρισμά του η τεράστια ΔΗΜΟΣΙΑ έκταση) και...και...
    Επίτρεψέ μου να θυμίσω επίσης, ότι όλο το Τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας πλέον αναφέρεται -βάσει αποφάσεων της Ε.Ε και της περίφημης Ευρωζώνης, ανήκει στη διακαιδοσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της οποίας το καταστατικό λέιε, ότι οι αποφάσεις της είναι υπεράνω Κυβερνήσεων και εθνικών Κοινοβουλίων, ότι καμιά Κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο Καταστατικό της _ναι είναι μυστικό- και ότι μπορεί να το αλλάζει τΗ Διοίκηση της ΕΚΤ όποτε θέλει, κατά πώς θέλει, ΧΩΡΙΣ να δίνει λογαριασμό πουθενά. Στην ΕΚΤ κύριοι μέτοχοι και συμμέτοχοι στο ΔΣ της είναι Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Κεντρική Τράπεζα, μαζί με 3 ακόμα μεγάλες Ιδιωτικές της Ευρώπης (ο Άσμουσεν σας θυμίζει κάτι;). Το ΔΝΤ (βλέπε Αμερικανούς Τραπεζίτες)ήθελε να πατήσει πόδι στην Ευρώπη, ακριβώς για αυτό. Για να μπορεί από μέσα να ανταγωνίζεται την ΕυρωπαΪκή Τραπεζική όμοιά της Η Ελλάδα "εφευρέθηκε" γιατί ήταν και είναι πιο πρόθυμη η ηγεσία της.Η Τρόικα τί είναι; Η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η Κομισιόν. Όλα αυτά τα όργανα δεν ελ'εγχονται από πουθενά. ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ τα μέλη της Κομισιόν από τις Κυβερνήσεις και οι αποφάσεις είναι υπεράνω εθνικών Συνταγμάτων.
    Αυτό εννοώ ευθύνη των πολιτών: που θεωρεί πολιτική τα πρόσωπα και όχι την πολιτική που στηρίζουν και υποστηρίζουν. Ευθύνη των πολιτών επίσης, είναι αποσπασματική ανάλωσή του σε μικρόκοσμο μιζέριας, χωρίς να θέλει να δει ότι κάθε μικρόκοσμος είναι κατασκεύασμα του πλαισίου που τον θέλει εργαλέιο και όχι πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό μου απευθύνεται στον 10:19 π.μ. Αν ήσουν περισσότερο προσεκτικός και λιγότερο απορροφημένος από το να "αποκαλύψεις" το ρόλο του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, θα το καταλάβαινες.Φίλε σχολιαστή 2:46 μ.μ.,,,

      Διαγραφή
    2. Ωραία τα είπες, έτσι είναι όπως τα λες, τι κάνουμε από εδώ και πέρα όμως, αυτό δε μας λες, τι προτείνεις?

      Διαγραφή
  5. Ζητώ συγγνώμη από τον σχολιαστή που του χρέωσα απάντηση που δεν αναφερόταν σε δικό μου σχόλιο. Και ναι, έχω επιμένω για ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ γιατί αποτελεί την Ιδρυτική Καταστατική Συνθήκη της Ευρωζώνης και της Ε.Ε!!! Άρα προδιαγράφει και περιγράφει το πλαίσιο που προϋποθέτει την ύπαρξή της.
    Προτάσεις: Διαβάστε το οικονομικό, εργασιακό, πολιτικό πρόγραμμα του ΚΚΕ. Διαβάστε το όμως Και μετά, αν θέλετε, μπορούμε να τα συζητήσουμε αναλυτικότερα και εξειδικευμένα.
    Με μία προϋπόθεση: την καλοπροαίρετη και επί των συγκεκριμένων και όχι με αφορισμούς και συνθηματολογικές λογικές.Ό, τι θέλετε μπορείτε να το βρείτε και στο διαδίκτυο, επιλέγοντας το θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε. Αποφάσεις Ολομελειών, Συνεδρίων, προσυνεδριακού διαλόγου, σχέδιο για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, για τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ολοι μαζι Συριζα 40% και αντε γεια.Υπαρχει αλλη λυση; δε νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σκεφτείτε το καλό του τόπου σας και απαιτήστε απ το δήμαρχο και τους συνεργάτες του τα όσα δικαιούστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News