Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Πρώτη φορά στην Ελλάδα: Κάμερα κατεγράφει γυναίκα να παρατάει το σκυλί της


Τα ξημερώματα της Τετάρτης 19 Ιουνίου μια γυναίκα στάθμευσε το αυτοκίνητο στη Νίκαια της έξω από το κτηνιατρείο «Άμεση Κτηνιατρική Νοσηλευτική Δράση».  

Αφού έβγαλε μέσα από το Ι.Χ. έναν σκύλο, τον έδεσε έξω από τον κτηνιατρείο και τον εγκατέλειψε εκεί χωρίς να υπολογίζει ότι η κάμερα ασφαλείας του κτηνιατρείου κατέγραφε κάθε κίνηση της.

Η δράστης!

Τις αντιδράσεις του ζώου που χοροπηδούσε για να φτάσει κοντά στην γυναίκα που το παράτησε και έφυγε μπορείτε να τις δείτε σε αυτό το βίντεο. Και μάλλον πρόκειται για την πρώτη φορά που η κάμερα καταγράφει την εγκατάλειψη ενός ιδιόκτητου ζώου στην Ελλάδα και είναι σίγουρα η πρώτη φορά που αυτό το στοιχείο θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο.

Σε αυτή την κατάσταση ήταν το σκυλί που εγκατέλειψε η ιδιοκτήτρια του.

Το ζώο το βρήκαν εκεί το πρωί να περιμένει την αφεντικίνα του. Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου η γυναίκα που παράτησε το ζώο εντοπίστηκε και έχει γίνει και καταγγελία εναντίον της στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής αφού η εγκατάλειψη ζώου διώκεται ποινικά.

Το σκυλί το κούρεψαν και το έκαναν μπάνιο. Φυσικά αμέσως φάνηκε η ομορφιά που κρυβόταν κάτω από την προβιά, αφού ποτέ άλλοτε δεν το είχε περιποιηθεί κανείς. Το μικρόσωμο ζωάκι είναι ηλικίας μόλις 15 μηνών και ζυγίζει 6 κιλά.

Το σκυλάκι μετά την περιποίηση!

Οι εθελοντές του σωματείου τονίζουν ότι μάλλον ποτέ δεν δέχτηκε το χάδι τον ανθρώπων στους οποίους ανήκε. «Μόλις σηκώνεις το χέρι σου αμέσως κατεβάζει το κεφάλι του» εξηγούν και αναζητούν γι’ αυτό το πλάσμα μια φυσιολογική οικογένεια που δεν θα θελήσει να το ξεφορτωθεί, που δεν θα φορτώσει τις ευθύνες του στις πλάτες άλλων.

Αν θα θέλατε η Μόλυ να γίνει μέλος της οικογένειας σας επικοινωνήστε με το Φιλοζωικό Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου στα τηλέφωνα: 6984727488 – 6978195389.

Πηγή: www.zoosos.gr

5 σχόλια:

  1. πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουν (που δεν γνωρίζουν) οι ιδιοκτήτες σκύλων πως εάν δεν καθαρίζουν τα περιτώματα τους ,υπάρχει πρόστιμο.Πόσοι το γνωρίζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε αντε γαμησου παλιομαλακα πρωι πρωι

      Διαγραφή
    2. εχει δικιο ο 12:36 βγαινεις στο παρκο γεματο σκατα απο αδεσποτα τουλαχιστων πανε εσυ που βριζεις παλιο μα.... σκατο μπινε να τα καθαρισης

      Διαγραφή
    3. Όλοι το γνωρίζουν, φίλε με εμμονή στα περιττώματα των σκύλων! Και όλοι οι μη έχοντες σκύλους γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόστιμο και για τα περιττώματα και σκουπίδια των ανθρώπων σε δημόσιο χώρο! Αλλά εκεί μούγκα!

      Διαγραφή
  2. Μα καλά, το άρθρο μιλάει για εγκατάλειψη ζώου από μια ακατανόμαστη συμπολίτισσά σας, κι εσείς τσακώνεστε για τα περιττώματα. Όχι πως δεν είναι σημαντικό, σημαντικότατο, και άλλο ένα δείγμα ανευθυνότητας αυτών που παίρνουν ένα ζώο και δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους. Αλλά ούτε ένα σχόλιο γι'αυτό που έκανε η γυναίκα αυτή; Ούτε ένας να προθυμοποιηθεί να υιοθετήσει το δύστυχο αυτό ζώο που δεν είχε καλή ζωή ώς τώρα; Μόνο να βρίζεστε μεταξύ σας ξέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News