Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Τον Ιούλιο τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Σύμφωνα με τους νέους σχεδιασμούς του ΥΠΟΙΚ

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους νέους σχεδιασμούς του ΥΠΟΙΚ η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων Ε9 θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου αντί για τις 18 Ιουνίου που ήταν η αρχική προθεσμία.

H παράταση της προθεσμίας υποβολής των εντύπων Ε9 από τους ιδιοκτήτες αλλά και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο TAXIS και σχετίζονται με τον μεγάλο αριθμό φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες, επέβαλαν την παράταση της ημερομηνίας εκκαθάρισης των δηλώσεων ακινήτων (Ε9), άρα και της έναρξης της διαδικασίας αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρωμής του φόρου.

Μέσα τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή και η ρύθμιση για την παράταση της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου αλλά επειδή θεωρείται αδύνατον να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι αυτή την προθεσμία εξετάζεται η παράταση για τις τελευταίες 10 ημέρες του Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News